Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Un total de 26 animals han estat adoptats durant la campanya del Mes dels Animals

La iniciativa ha comptat amb una bona acollida per part de la població


Un total de 26 animals han estat adoptats durant la campanya del Mes dels Animals

El Mes dels Animals ha rebut molt bona acollida per part de la població de Sant Quirze del Vallès. Després que el passat 20 de febrer s’iniciés aquesta campanya amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la tinença responsable d’animals i el civisme, la valoració i els indicadors han estat positius.

 
D’una banda, cal remarcar que, segons informa la Protectora d’Animals de Sabadell, del 20 de febrer al 20 de març s’han adoptat 14 gossos i 12 gats. Recordem que l’entitat ha estat una de les participants actives de la campanya, amb vídeos de desfilades d’animals en adopció. De fet, d’aquest vídeo en què es van presentar sis gossos, tres han estat adoptats: la Neu, el Black i la Camel.
La Protectora ofereix ara un vídeo sobre consells per a l’adopció, que encara podeu veure en aquest enllaç. Podeu veure aquí el vídeo dels animals en adopció, per si voleu adoptar els tres que encara no tenen llar.
 
Pel que fa al cens d’animals a l’Ajuntament, aquest ha mantingut el seu ritme habitual, de dos per setmana. 
En relació a la campanya informativa que van dur a terme els agents cívics a diversos punts del municipi, com zones verdes i espais habituals de passeig de gossos, cal remarcar que la valoració que aporten és que la campanya s’ha considerat molt necessària, malgrat existeix molta reticència a portar el gos lligat en zones boscoses i parcs grans. Altrament, es reclamen mesures sancionadores com a estratègies per acabar amb les actituds incíviques. 
Els agents han informat un total de 255 persones durant els vuit dies que s'ha allargat aquesta acció de camp. A més, durant el dia 20 de març es va efectuar una acció específica de reforç dels agents cívics, coordinada amb la Policia Local, per informar sobre la prohibició d’entrar animals domèstics al parc de les Morisques, després que els darrers dies s’haguessin detectat incompliments d’aquesta prohibició.