Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Sant Quirze dona visibilitat al Dia Mundial de l’Autisme il·luminant de blau el llac del parc

Sant Quirze acaba d’estrenar jocs infantils adaptats a les necessitats especials dels infants amb TEA


 Sant Quirze dona visibilitat al Dia Mundial de l’Autisme il·luminant de blau el llac del parc

Sant Quirze del Vallès dona visibilitat al Dia Mundial de l’Autisme, que se celebra el 2 d'abril, amb una il·luminació blava al llac del parc de les Morisques. El col·lectiu de persones i famílies amb trastorn de l’espectre autista (TEA) han hagut d’afrontar amb la crisi sanitària actual més situacions d’estigmatització i discriminació dels seus drets. Per això segueix essent molt necessari  reivindicar actuacions davant dels problemes que es troben en el seu dia a dia, i per conscienciar sobre les necessitats i reptes que té la societat per integrar-los. Entre d’altres, la Federació Catalana d’Autisme, denuncia la no inclusió a les escoles de les persones amb autisme, als espais d’oci o als entorns laborals.

Parcs adaptats


Sant Quirze acaba d’estrenar jocs infantils adaptats a les necessitats especials dels infants amb TEA, i treballa ja en el projecte de pictogrames per desenvolupar una senyalització adaptada a les seves necessitats al poble. Recordem que Sant Quirze és la seu de l’Associació Aprenem al Vallès, una entitat que aplega famílies que treballen per reivindicar i treballar pels drets de les persones amb TEA.

Segons dades publicades per la Federació Catalana d'Autisme, en els últims 6 anys hi ha hagut un augment del 250 % dels casos i, per tant, cada vegada és més necessari i urgent dotar i adaptar  els espais a les necessitats d'aquest col·lectiu.

El lema d’enguany és Podem aprendre podem treballar, quelcom que només és possible si es reben l'atenció i els suports necessaris des de la infantesa i durant tot el cicle vital.

Si voleu contactar amb l’Associació Aprenem, podeu fer-ho a través d’aquest correu aprenemvalles.info@gmail.com