Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gent Gran

En marxa un projecte per vèncer la soledat de la gent gran

L'Ajuntament i Amics de la Gent Gran treballen una iniciativa per acompanyar aquest col·lectiu més vulnerable per la crisi sanitària i social


En marxa un projecte per vèncer la soledat de la gent gran

L’Ajuntament està treballant un projecte d’acompanyament a la gent gran que signarà els propers dies amb l’entitat Amics de la Gent Gran. L’objectiu de la iniciativa és acompanyar aquest grup de població més vulnerable davant la situació provocada per l’actual crisi sanitària provocada per la Covid-19. Les persones grans, sovint viuen soles i/o tenen una xarxa social molt reduïda i la crisi actual ha empitjorat la situació, provocant que la soledat i la sensació d’aïllament es vegin agreujades.

L’Observatori de la soledat ha presentat un informe que analitza aquesta situació i on es posen sobre la taula situacions molt complicades. A Espanya prop de 2 milions de persones grans viuen soles, segons l'Institut Nacional d'Estadística. I, d'acord amb l'Estudi CIS-Imserso, 6 de cada 10 persones grans que viuen soles reconeixen sentir soledat no desitjada. A aquestes dades cal sumar les dificultats per veure a familiars i amistats, o els confinaments temporals, tant en domicilis com en residències, unes mesures que no tenen les mateixes conseqüències per a tothom. 
 
Vols fer-te voluntari/a?
 
Davant d’aquesta situació que està generant molta angoixa, la tasca del voluntariat esdevé absolutament indispensable perquè la Covid19 tingui el menor impacte possible sobre les persones grans. Per aquest motiu el voluntariat d’Amics de la Gent Gran realitzarà la tasca d’acompanyament emocional a les persones grans que pateixin soledat no desitjada. 
 
Les persones interessades, preferiblement pre-jubilats i/o jubilats a partir de 65 anys, han de posar-se en contacte amb el Servei de Gent Gran i/o a través de la pàgina web corporativa on trobaran tota la informació sobre el projecte. L’entitat els farà una primera formació, per orientar-los i assessorar-los en aquest acompanyament. 
Finalment, cal remarcar que durant la primera quinzena de maig s’organitzarà una xerrada oberta a tota la ciutadania per informar sobre la iniciativa.
Més informació sobre el projecte a: gentgran@santquirzevalles.cat.
 
 
Les dades de la soledat
 
Un 59% s’han sentit més vulnerables durant la pandèmia
Un 40% senten por per coses que abans no els donava, com la por a morir
Un 52% ha canviat les rutines de 2/3 parts declaren que han trobat a faltar alguna cosa de la seva vida anterior
 
Font: Observatori de la Soledat. Enquesta realitzada entre juny i juliol de 2020 a 210 persones grans vinculades als programes socials d’Amics de la Gent Gran.