Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

Una quarentena de persones segueixen avui la jornada en línia sobre ecodistribució

L'Ajuntament de Sant Quirze participa donant a conèixer el projecte SQV a Domicili


Una quarentena de persones segueixen avui la jornada en línia sobre ecodistribució

Una quarentena de persones participen avui a la jornada en línia d’”Ecodistribució i ciclologística com a eina de resposta a l’emergència climàtica, la creació d’ocupació i a la transformació urbana”. Es tracta d’una sessió impulsada per l’Ateneu Cooperatiu i l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès, amb l’objectiu de donar a conèixer l’experiència del projecte pilot SQV a Domicili, i fomentar així la mobilitat sostenible. El tinent d’Alcaldia d'Hisenda Pública i Economia Local, Àlex Brossa, ha estat l’encarregat d’obrir la sessió. A continuació, hi ha intervingut representants de la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal, i La Sàrria i Teler Cooperatiu/Ateneu Cooperatiu.

La conferència “Mobilitat i transformació socioeconòmica urbana” a càrrec de Pau Avellaneda, especialista en mobilitat sostenible, és un dels punts destacats de la jornada.

Seguidament, s’explicaran diverses experiències inspiradores, no només la de Sant Quirze, sinó altres com “Granollers pedala” o “Vanapedal”, per concloure amb diferents espais de debats i taules per àmbits, on es posaran en comú els diferents projectes. En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Quirze participa en la taula de comerç i proximitat,  i en la taula d’ocupació on s’abordaran aspectes com la digitalització, la mancomunitat de serveis, o la dinamització comercial, entre altres.

SQV a Domicili
Recordem que l’Ajuntament ha posat en marxa aquest projecte pioner d’SQV a Domicili, amb la col·laboració de l’Associació Teler Cooperatiu i la cooperativa La Sàrria. Es tracta d’un servei de repartiment de productes i de menjar a domicili amb tricicle i bicicleta elèctrica. L’objectiu és facilitar el lliurament dels productes als clients dels comerços i bars/restaurants que hagin realitzat prèviament una comanda a l’establiment. Mitjançant la mobilitat sostenible amb una bicicleta elèctrica i tricicle adaptat (E cargo-bikes) es fa el lliurament de les comandes al domicili dels clients.
Aquest projecte pilot finalitza el proper 15 d’abril. L’objectiu serà ara analitzar amb les dades del projecte pilot la seva continuïtat. 
 
Els establiments que han participat en aquest projecte es poden trobar a: www.comprasantquirze.cat , accedint a la icona SQV a domicili.