Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gent Gran

"El Jardí dels Sentits" aporta benestar i relax a les persones grans que hi participen

La dinamització que es fa des del Casal Serra de Galliners els ajuda en la millora de la mobilitat i la salut emocional


"El Jardí dels Sentits" aporta benestar i relax a les persones grans que hi participen

Els jardiners i jardineres del Casal Serra de Galliners ja han començat la seva activitat. Emmarcada en el taller “El Jardí dels Sentits”, cada dimarts a migdia un total de sis persones realitzen diferents dinàmiques relacionades amb les flors i plantes. La dinamitzadora del Casal s’encarrega de dirigir les sessions, que permeten explorar els diferents recursos per instaurar hàbits saludables en el dia a dia entre aquest col·lectiu. Les activitats, envoltats de plantes aromàtiques i medicinals, els facilita una millor mobilitat, un augment de l’autoestima i un alleugeriment de les molèsties físiques i malestars emocionals a què sovint s’han de fer front.
 

“El Jardí dels Sentits” és l’espai on estimulen l’olfacte, la vista, el tacte, l’oïda, el gust... a partir de la interacció amb les plantes, l’observació de la natura, les activitats de so i el tastet també de preparats culinaris, a base de plantes i productes naturals ecològics.
 

En definitiva, es tracta d’una activitat d’aprenentatge que ahir ja van posar en pràctica i que, en ser en contacte directe amb la natura, els aporta benestar i relax. I és que l’envelliment és una etapa vital que comporta canvis importants en l’organisme i en el funcionament en el dia a dia. Tenir consciència del cos, de les emocions i de com influeixen els pensaments en l’estat anímic és de gran ajuda per aprendre a enfocar aquest període com un procés natural de la vida.