Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Programació especial per celebrar el Sant Jordi a Sant Quirze

Un espectacle familiar sobre la llegenda de Sant Jordi i el recital poètic de l'actriu Sílvia Bel seran les propostes destacades de la Diada


Programació especial per celebrar el Sant Jordi a Sant Quirze
Sant Quirze del Vallès acollirà una sèrie d’activitats culturals per celebrar la Diada de Sant Jordi. Els actes començaran dijous 22 d'abril amb la presentació del llibre "L'Abans de Sant Quirze del Vallès. Recull fotogràfic 1878-1985" a càrrec del Grup d'Investigació i Història. Es tracta d’un llibre col•leccionable amb fotografies històriques del municipi recollides en continguts temàtics com l'espai urbà, les festes, el comerç i els serveis, la cultura i el lleure, les institucions i les escoles. L’acte tindrà lloc a partir de les 19 hores a la Sala Josep Brossa de la Patronal. Podeu reservar gratuïtament les entrades per assistir-hi al següent enllaç.
 
Ja divendres 23 d'abril, l'Ajuntament ha programat conjuntament amb les escoles una sèrie de representacions teatrals adreçades a l'alumnat que es duran a terme principalment als exteriors de la Masia Can Feliu. A la tarda, el públic familiar gaudirà de "La Llegenda de Sant Jordi" de la companyia Toniton, que realitzarà una versió peculiar de la història on el drac no mor, el cavaller no aconsegueix la seva fita, el rei és vidu i la princesa vol ser soltera. Entre els personatges s'establirà un estrambòtic conflicte d´interessos amb un divertit final. L'Ajuntament ha programat dos passis, un a les 18 hores i el segon a les 19.15 hores, que pràcticament han exhaurit les entrades
 
Ja al vespre i a la plaça d'Anselm Clavé, l'actriu Sílvia Bel ens portarà "A partir del silenci", un espectacle amb textos de prosa i poesia de Maria Mercè Marçal, Dolors Miquel, Palau i Fabra, Perejaume, Casasses, Blanca Llum, Valente, Carner o Brossa, entre altres. A través dels seus poemes, l'espectacle recorre la màgia quotidiana, la denúncia social, el feminisme, la transgressió, i ens parla també de l'enyor de l'exili. La tria d'aquests textos és a càrrec de l'artista i poeta Perejaume juntament amb l'actriu Sílvia Bel que els dóna vida. La música incorpora cançons de poemes adaptats per Juan Manuel Galeas que els enlaira amb el cant flamenc acompanyat dels músics José "El Chote" i Fran León. 
 
El preu de les entrades és de 2€ i l’espectacle, organitzat per l’Ajuntament, compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona. En cas de pluja, aquest espectacle es durà a terme a la Sala Josep Brossa de la Patronal. Podeu adquirir les entrades al següent enllaç.
 
Sant Jordi per a la Gent Gran
El divendres 23 d'abril, de 10 a 13h, i en motiu de la Diada de Sant Jordi, l'Ajuntament organitza un lliurament de roses i llibres per a la Gent Gran del municipi i hi haurà a les 11 h una lectura de poemes a càrrec de persones grans voluntàries. Es durà a terme al pati del Casal Serra de Galliners i les persones interessades en la lectura de poemes s'han d'inscriure al següent enllaç. L'aforament és limitat.
 
Prevenció de la Covid-19:
 
- Es complirà en tot moment amb la normativa prevista i les directrius de les autoritats per tal de garantir la seguretat del públic i la distància de seguretat.
- L'ús de la mascareta serà obligatori.
- Hi haurà gel hidroalcohòlic a l'entrada del recinte.
- Es recomana portar l'entrada al mòbil.