Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L’Alcaldessa es reuneix amb Mossos per reiterar la demanda de presència policial al municipi

Elisabeth Oliveras també s’ha trobat avui amb veïnat del poble per abordar aquesta situació


L’Alcaldessa es reuneix amb Mossos per reiterar la demanda de presència policial al municipi

L’alcaldessa de Sant Quirze del Vallès ha demanat als Mossos d’Esquadra més presència al municipi per augmentar la sensació de seguretat al poble. La reunió es va mantenir a finals de març, juntament amb el cap de la Policia Local, i es van centrar en demanar més col·laboració del cos de policies de la Generalitat amb la Policia Local del poble.

Pel que fa a la reunió d’avui amb el veïnat, aquesta ha servit per abordar la problemàtica existent en matèria de seguretat. En aquesta línia, se’ls ha informat sobre totes les mesures i accions que des de l’Ajuntament s’estan treballant per millorar la situació.
Aquestes reunions són una acció més que se sumen a les que s’estan endegant en aquesta matèria al municipi. D’una banda, s’està realitzant el Pla de Civisme, i diversos tallers amb grups i meses sectorials per debatre i proposar accions per abordar temes com el vandalisme o el respecte. Altrament, s’està treballant també una ordenança de civisme i de mesures alternatives a la sanció econòmica, tot un seguit de propostes que volen ser una eina educativa que ajudi a la reflexió i donar valor al bé comú en les persones que fan actes vandàlics al poble.
També s’ha contractat seguretat per garantir el compliment de les normes Covid a l’entorn dels edificis municipals, i ja fa un parell de mesos que es dinamitzen diversos espais a l’espai públic per oferir propostes lúdiques i esportives al jovent local.
 
Altrament, l’Ajuntament està treballant una sèrie de tallers per a famílies amb adolescents de 12 a 17 anys, un espai de debat i reflexió que dotarà d’eines i estratègies d’acompanyament als pares i mares que es troben en situacions complexes i que començarà a finals del mes d’abril.
 
Totes aquestes mesures formen part d’un programa d’actuacions que fa front a una nova realitat que ha portat la pandèmia, on l’aïllament i la manca de propostes d’oci ha creat situacions que fins al moment eren desconegudes. Oliveras insisteix en la importància d’incidir en l’educació per tenir un poble més cívic i segur.