Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Les activitats de Sant Jordi tornen a la vida pública de Sant Quirze

La presentació del nou llibre coordinat pel GIHSQ, el recital de l'actriu Sílvia Bel i un espectacle familiar seran els plats forts de la Diada


Les activitats de Sant Jordi tornen a la vida pública de Sant Quirze
Sant Quirze del Vallès acollirà una sèrie d’activitats culturals per celebrar la Diada de Sant Jordi. Els actes comencen avui dijous 22 d'abril amb la presentació del llibre "Sant Quirze del Vallès. Recull fotogràfic 1878-1985" a càrrec del Grup d'Investigació i Història. Es tracta d’un llibre col•leccionable amb fotografies històriques del municipi recollides en continguts temàtics com l'espai urbà, les festes, el comerç i els serveis, la cultura i el lleure, les institucions i les escoles. L’acte tindrà lloc a partir de les 19 hores a la Sala Josep Brossa de la Patronal. Les entrades per assistir-hi estan exhaurides.
 
Recital poètic de l'actriu Sílvia Bel
Demà divendres 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, a les 20 hores i a la plaça d'Anselm Clavé, l'actriu Sílvia Bel ens portarà "A partir del silenci", un espectacle amb textos de prosa i poesia de Maria Mercè Marçal, Dolors Miquel, Palau i Fabra, Perejaume, Casasses, Blanca Llum, Valente, Carner o Brossa, entre altres. A través dels seus poemes, l'espectacle recorre la màgia quotidiana, la denúncia social, el feminisme, la transgressió, i ens parla també de l'enyor de l'exili. La tria d'aquests textos és a càrrec de l'artista i poeta Perejaume juntament amb l'actriu Sílvia Bel que els dóna vida. La música incorpora cançons de poemes adaptats per Juan Manuel Galeas que els enlaira amb el cant flamenc acompanyat dels músics José "El Chote" i Fran León. 
 
El preu de les entrades és de 2€ i l’espectacle, organitzat per l’Ajuntament, compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona. Podeu adquirir les entrades a http://entrades.santquirzevalles.cat
 
Espectacle familiar sobre la Llegenda de Sant Jordi
També demà divendres 23 d’abril a la tarda, el públic familiar gaudirà de "La Llegenda de Sant Jordi" de la companyia Toniton, que realitzarà una versió peculiar de la història on el drac no mor, el cavaller no aconsegueix la seva fita, el rei és vidu i la princesa vol ser soltera. Entre els personatges s'establirà un estrambòtic conflicte d´interessos amb un divertit final. L'Ajuntament ha programat dos passis, un a les 18 hores i el segon a les 19.15 hores, que han exhaurit les entrades. 
 
Sant Jordi a les escoles 
Per altra banda, les escoles del municipi ja han començat a celebrar la Diada de Sant Jordi i ho han fet als exteriors de Can Feliu. Seguint les mesures de seguretat vigents per la pandèmia, l’alumnat s’ha distribuït en dos dies, un d’ells aquest passat dilluns i l’altre, demà divendres 23 d’abril. El dilluns 19 d’abril, alumnes de cicle inicial de 1er i 2on van gaudir d’una sessió de teatre a les 9.30h i a les 11 hores.

Demà dia 23 ho farà l’alumnat de cicle infantil P4 i P5, també a les mateixes hores. L’obra que es representa és “Un món i un munt de dracs”, de Tanaka Teatre. En total, 919 estudiants que malgrat els condicionants de la pandèmia, assistiran aquests dies a la tradicional celebració.
 
Sant Jordi per a la gent gran del poble
També demà divendres 23 d'abril, de 10 a 13h, i en motiu de la Diada de Sant Jordi, l'Ajuntament organitza un lliurament de roses i llibres per a la gent gran del municipi i hi haurà a les 11 h una lectura de poemes a càrrec de persones grans voluntàries. Es durà a terme al pati del Casal Serra de Galliners. L'aforament és limitat.
 
Parades de vendes de llibres i roses

Seguint les indicacions del PROCICAT, només es permet la instal·lació de parades de venda de llibres i roses a les floristeries i llibreries del poble. Estaran ubicades davant del seu establiment i seguiran les mesures aprovades per minimitzar el risc de contagi per Covid-19. També per motius de seguretat i per afavorir la mobilitat dels vianants, l'avinguda de Pau Casals romandrà tancada a la circulació de vehicles de 9.15 a 21 hores. Aquest tall afectarà l'avinguda entre els carrer de Pi i Maragall-Manso i carrer Montserrat-Moreneta. També romandrà tancat l'accés a l'avinguda pel carrer de Sant Jaume.  

Presentació del llibre "El vol de la Cristina" de Marçal Girbau
Emmarcada també en els actes de Sant Jordi, el proper dilluns 26 d'abril, a partir de les 19 hores, tindrà lloc a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal la presentació del llibre "El vol de la Cristina", del santquirzetenc Marçal Girbau. L'acte anirà a càrrec del mateix autor, juntament amb la mare de la Cristina, Maria Rosa Abellán, i Esther Centelles, qui va ser professora de la Cristina a l’IES Sant Quirze. La Llibreria DINA-4 s'encarregarà de portar exemplars del llibre, que podran adquirir els i les assistents a l'acte i demanar la signatura de l'autor.

El llibre parla sobre la Cristina, una prometedora doctora en neurociència que treballava a la farmacèutica Bayer que va morir a l'accident d'avió del vol de Germanwings Barcelona-Düsseldorf del passat 24 de març de 2015. La història ressegueix la seva vida i analitza les negligències i el dolor no reparat després d’aquell atemptat que no es va considerar mai com a tal. Per assistir-hi, podeu reservar gratuïtament les vostres entrades al següent enllaç