Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Des d´avui es permet la mobilitat per tot Catalunya

Entra en vigor el confinament perimetral i la relació entre diferents bombolles


Des d´avui es permet la mobilitat per tot Catalunya

Avui dilluns 26 d’abril es recupera la mobilitat a tot el país. El Procicat ha autoritzat aixecar el confinament comarcal. Per tant, a partir d’avui s’amplia la mobilitat a tot el perímetre de Catalunya.

Així doncs, es pot anar d’un lloc a un altre amb qualsevol persona, i no només amb la bombolla de convivència com passava per Setmana Santa. També es reobren els bars i restaurants dels centres comercials, i s’amplia al 50% l’aforament dels gimnasos i centres religiosos. 
 
Aquestes són les principals novetats:
 
1. Mobilitat
Desapareix el confinament comarcal i la mobilitat estarà permesa a tot el país amb qualsevol persona, no només els convivents. Això sí, es manté el tancament perimetral de Catalunya.
 
2. Restauració i comerços
Els bars i restaurants de centres comercials podran reobrir després de mig any tancats. Ho han de fer amb les mateixes condicions que la resta: de dos quarts de vuit del matí a les cinc de la tarda i aforaments del 30% en interiors. Els grans comerços també podran obrir tot l’espai destinat a la venda. Fins ara estava limitat a 800 metres quadrats.
 
3. Educació
Els alumnes de batxillerat i cicles formatius tornaran a fer totes les classes a l’institut. Des de feia mig any seguien un model híbrid, amb un 30% de les classes des de casa.
 
4. Esport i activitats lúdiques
S’amplia fins a un 50% l’aforament en equipaments esportius, com gimnasos. També hi podrà haver un 50% de públic en competicions esportives autoritzades en interiors. Tant a l’aire lliure com a l’interior no hi podrà haver més de 1.000 persones de públic; 500 si no hi ha ventilació reforçada. També reobren amb un 30% de l’aforament els espais infantils lúdics, com els xiquiparcs.
 
5. Actes religiosos
S’amplia fins al 50% l’aforament en espais religiosos, amb un màxim de 1.000 persones, 500 si no hi ha ventilació reforçada.
 
6. Què continua igual?
El tancament de la restauració a les cinc de la tarda, el toc de queda de deu de la nit a sis del matí i la limitació de les trobades socials a sis persones. Això sí, ja podran ser de bombolles de convivència diferents.
 
Podeu consultar el detall de les noves mesures en el document relacionat en aquesta notícia, en format pdf.