Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Avui, Dia de la Visibilitat Lèsbica

L'Ajuntament se suma a les reivindicacions del col·lectiu, que exigeix igualtat de drets


Avui, Dia de la Visibilitat Lèsbica

Avui, 26 d’abril, és el Dia de la Visibilitat Lèsbica i l’Ajuntament s'hi ha sumat lluint a la seva façana la bandera del col·lectiu.

La jornada se celebra amb l’objectiu de posar sobre la taula les reivindicacions i necessitats del col·lectiu. En aquest sentit, una de les demandes que es fan des de la comissió de coordinació del Consell Nacional LGTBI i que es recull avui en un manifest és la petició que les mares lesbianes tinguin tots els drets de família garantits. Asseguren que han de demostrar encara que són mares dels infants davant del Registre Civil. Per aquest motiu, exigeixen el mateix tractament que les parelles heternormatives.
Així mateix, també manifesten que continuen sense poder-se acollir totes dues a la reducció de l’IRPF durant els tres primers anys de vida dels infants. Exigeixen, per tant, la reducció de 100 euros mensuals per a la seva reinserció laboral durant els tres primers anys de criança.
 
El Dia de la Visibilitat Lèsbica se celebra cada 26 d'abril des de l'any 2008 i sempre s’ha caracteritzat per esdevenir una lluita organitzada contra el patriarcat i per l’alliberament sexual i de gènere. Una crida perquè les lesbianes siguin reconegudes en el lloc que ocupen a la societat.