Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La ciutadania omple els carrers per Sant Jordi

Floristeries i llibreries van tenir cues durant tota la jornada i també es van omplir les propostes culturals programades per l'Ajuntament


La ciutadania omple els carrers per Sant Jordi

Gran jornada de Sant Jordi a Sant Quirze del Vallès. El passat divendres 23 d’abril va ser un dia marcat pel bon temps i per les cues a les llibreries i floristeries del poble. La ciutadania tenia moltes ganes de tornar a ocupar els carrers després de més d’un any de pandèmia i ho va fer celebrant la Diada al carrer tot passejant i comprant llibres i roses al poble.

La programació cultural tampoc va faltar a la cita. Els dos passis que l'Ajuntament va programar a la tarda al parc de les Morisques de La llegenda de Sant Jordi” de la companyia Toniton (fotografia) es van omplir de famílies i al vespre la jornada va acabar amb el recital "A partir del silenci" de l’actriu Sílvia Bel acompanyada de les versions en flamenc de conegudes cançons catalanes a càrrec de Juan Manuel Galeas i dels músics José "El Chote" i Fran León. L'espectacle parlava de la màgia quotidiana, la denúncia social, el feminisme, la transgressió i  de l'enyor de l'exili on no van faltar textos de Maria-Mercè Marçal, Dolors Miquel, Palau i Fabra, Carner o Brossa, entre altres. Durant el matí, l’Ajuntament va repartir llibres i roses a la gent gran del poble al pati del Casal Serra de Galliners i es va organitzar una lectura de poemes a càrrec de persones voluntàries.

Sant Quirze va viure una jornada participativa tot complint les mesures de seguretat però mantenint l’esperit i les ganes de festa.