Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès se suma al clam per l’alliberament de Juana Ruiz, premi Dona de Sant Quirze 2016

La treballadora humanitària va ser detinguda fa dues setmanes per l’exercit israelià


L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès se suma al clam per l’alliberament de Juana Ruiz, premi Dona de Sant Quirze 2016

 L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès denuncia la injusta detenció i demana l’alliberament immediat de Juana Ruiz Sánchez, Premi Dona de Sant Quirze 2016. La treballadora humanitària de l’organització sanitària palestina Health Work Comittees  va ser detinguda el passat 13 d’abril per una vintena de soldats israelís a Beit Sahur, un municipi proper a Betlem, i se li ha aplicat la jurisdicció militar segons la qual se li pot perllongar el seu arrest fins a 75 dies. 

Juana Ruiz (Juani Rishmawi) va ser guardonada amb el Premi Dona de Sant Quirze l’any 2016, en l’àmbit internacional, en reconeixement a la seva tasca com a Coordinadora de Projectes en l’organització sanitària palestina HWC i la lluita pels drets humans en els territoris ocupats de Palestina. 
Aquesta organització ha desenvolupat desenes de projectes sanitaris i socials i Sant Quirze del Vallès hi col·labora des de fa anys a través de les propostes aprovades per la Mesa de Cooperació i a proposta de l’Ateneu del Món. Entre aquests,  cal destacar el Programa de salut per a dones a la zona d’Hebron (Palestina), el Projecte per a la millora i el foment de l’accés a la salut sexual i reproductiva a Cisjordania o el de  subministrament de serveis i equipament sanitari a les comunitats de Nablus, Salem, Awarta i Al-Bathan  (Palestina). 
El Govern israelià insisteix a cercar indicis sobre una suposada relació entre la seva tasca humanitària i activitats terroristes, i aniquilar així els titànics esforços que aquesta entitat fa a diari per tirar endavant projectes en l’àmbit sanitari, encaminats a millorar les condicions de la població palestina en un context de cronificada excepcionalitat. 
Tal com expressa el manifest i tal com ha pogut constatar l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès en els projectes en els que HWC ha estat la seva contrapart, aquesta organització ha justificat de manera completa les seves actuacions i el finançament que se li ha atorgat des del  municipi.
L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès se suma al Manifest per l’immediat alliberament d’aquesta una dona que ha dedicat més de 35 anys de la seva vida a treballar per Solidaritat i els Drets Humans, en el qual s'exigeix:
 
  • El seu alliberament immediat
  • L'alliberament de la resta de persones detingudes en el transcurs d'aquesta nova operació d'assetjament envers l'organització HWC
  • Que l'Estat d'Israel respecti el Dret Internacional Humanitari i els Drets Humans de la població palestina
  • Que l'Estat d'Israel respecti la reparació material dels béns danyats i/o confiscats a la HWC
  • Que l'Estat Espanyol prengui les mesures necessàries i faci tot el possible per aconseguir l'alliberament de Juana Ruiz amb caràcter immediat.
 
Avui s'ha convocat una concentració per reclamar el seu alliberament a les 19 hores a la plaça de Sant Jaume de Barcelona.