Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Ple aprova l'inici dels tràmits d'una nova gestió de l'escola bressol municipal

També es va donar llum verda a una modificació pressupostària que permetrà desenvolupar diversos projectes


El Ple aprova l'inici dels tràmits d'una nova gestió de l'escola bressol municipal

El Ple ordinari d'abril celebrat ahir va aprovar iniciar els tràmits per canviar de sistema de gestió de l'escola bressol municipal el Patufet. L'Ajuntament fa mesos que treballa amb una comissió político-tècnica aquest canvi de modalitat de gestió fonamentat en un estudi encarregat al col·lectiu Ronda que conclou que recuperar la gestió directa d'aquest servei permetrà millorar-ne la gestió, el control i la transparència, alhora que facilitarà integrar el centre en les polítiques educatives definides en el Pla Educatiu Local. El tractament del punt es va aprovar per unanimitat i el fons de l’assumpte per majoria absoluta, amb el vot a favor de tots els grups excepte Junts per Catalunya, que es va abstenir.

Cal recordar que l'escola Bressol s'ha gestionat mitjançant una concessió administrativa des de la seva posada en marxa, a l'octubre de 2007. Els tècnics municipals han informat favorablement sobre la viabilitat econòmica del projecte en el marc dels pressupost general de la corporació.

Modificació pressupostària
El ple va aprovar per majoria absoluta, amb el vot a favor de tots els grups excepte el PSC que es va abstenir, una modificació pressupostària atesa la petició de diferents departaments municipals per tramitar despeses que no poden demorar-se al proper exercici. En total, es tracta de 1.714.735 euros que permetran dur a terme diversos projectes. 
Entre les iniciatives que aquesta modificació permetrà dur a terme, destaca la implantació d’energies renovables amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a tots els equipaments municipals per un import de més de 144.000 euros. Un projecte al qual s’hi suma l’impuls de la mobilitat elèctrica, amb la creació d’un espai per a bicicletes i un punt de recàrrega al municipi, amb més de 36.000 euros.
Un altre dels projectes que permetrà desenvolupar aquesta modificació pressupostària és la urbanització de l’espai davant del complex esportiu, amb 207.000 euros. S’hi plantarà nou arbrat i mobiliari. Una xifra a la que cal sumar-hi 40.000 euros més destinats a la reposició de plantacions a diferents punts del poble.
Així mateix, s’hi destinaran 407.000 euros per a la renovació de ferms i voreres a tot el municipi, seguint una planificació que tindrà en compte els espais més malmesos. En la mateixa línia, i amb 100.000 euros, es milloraran els jocs infantils dels diferents parcs del municipi.
Pel que fa als equipaments, es dotarà amb 100.000 euros la segona part del projecte de millora íntegra del Casal Serra de Galliners i la sala Muriel Casals, fet que permetrà finalitzar l’obra.
Finalment, la modificació també contempla les subvencions per a les entitats esportives, amb un total de 25.000 euros; els ajuts municipals al lloguer en relació a la pandèmia, amb 25.000 euros més; o les subvencions a l’alumnat de l’escola bressol, amb 10.000 euros.
 
Altres punts
El ple també va aprovar la modificació de la periodicitat de les Juntes de Govern Local. Aquestes seran setmanals, tots els dimarts de cada mes, llevat de l’agost. El punt va ser aprovat per majoria absoluta, amb el vot a favor de tots els grups excepte Junts per Catalunya que es va abstenir.
 
Mocions
Moció presentada per JUNTS, per tornar a demanar i debatre mesures per millorar la seguretat del municipi de Sant Quirze del Vallès. No s’aprova, donat que voten a favor: Junts per Catalunya, PSC, Sant Quirze en Comú i Ciutadans. En contra: Junts per Sant Quirze.
 
 
Podeu veure el Ple en aquest enllaç.