Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques

L'exposició "Sant Quirze, què triem?" dona el tret de sortida a la programació


Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques

Sant Quirze del Vallès organitza una nova edició de la Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques aquest mes de maig. L’objectiu d’aquesta iniciativa és sensibilitzar sobre la importància de consumir de manera responsable i sobre les dinàmiques de producció i consum existents.
La programació d’enguany s’adapta a les mesures establertes pels criteris de la pandèmia, limitant aforaments i respectant la seguretat de les persones assistents.

Exposició a la Biblioteca
L’exposició “T’has plantejat qui són els nois i noies que veus recollint ferralla?” dona el tret de sortida a les activitats. La mostra ja es pot veure aquests dies i fins al 28 de maig a la Biblioteca.

A aquesta activitat, la segueix la taula rodona: “Sant Quirze, què triem?”. Es tracta d’una sessió sobre mobilitat sostenible, sobirania alimentària, economia social i solidària i transició ecològica. Hi participaran experts de diversos àmbits. L’activitat és gratuïta però cal adquirir entrades, disponibles fent clic aquí.
Altres propostes durant el mes de maig són la visualització del film En construcció del “Cinema cultures online”, disponible al catàleg online de la biblioteca, acompanyada de la presentació a càrrec de l’activista pel dret a l’habitatge Joan Miquel Gual, disponible al canal de YouTube de l’Ajuntament a partir del dia 21.

Finalment, hi haurà sessió de contes amb valors el 29 de maig a la Biblioteca, a càrrec de l’Associació Nuevos Pasos; i passi de teatre amb “El complets desconeguts” l’endemà, dia 30 a la Patronal, organitzat per l’Ateneu del Món.

Fira de Consum Conscient

El proper 16 de maig el parc de les Morisques acollirà la iniciativa d’11 a 14 hores. Una forma de donar a conèixer les alternatives de consum que ofereixen associacions, cooperatives i productors locals de l’economia social i solidària, que posaran a disposició de la ciutadania els seus productes, des de tèxtils, de cura personal o alimentació, entre altres.  L’accés a la Fira serà lliure però controlat, garantint l’aforament màxim permès per les autoritats sanitàries.

Durant el matí es gravarà en directe el programa de ràdio “Som Solidaris”. També es llegirà el manifest de la jornada, que clourà amb un espectacle infantil a càrrec del Rah-mon Roma. Aconsegueix les teves entrades per a l’espectacle fent clic aquí.