Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’Institut Sant Quirze oferirà Batxillerat Artístic el proper curs

Aquesta branca formativa respon a una antiga demanda educativa del municipi


L’Institut Sant Quirze oferirà Batxillerat Artístic el proper curs

L’Institut Sant Quirze oferirà Batxillerat Artístic el curs vinent. Aquesta branca formativa dona resposta a una antiga demanda del municipi. De fet, el ple municipal d’abril de l’any passat va donar suport unànime a la petició realitzada per l’INS en què sol·licitava la modalitat d’Arts Plàstiques. L’acord va ser comunicat a la Direcció Territorial del Vallès Occidental i al Departament d’Educació de la Generalitat.

 
Així mateix, el Consell Educatiu Municipal ja va informar l’octubre de 2019 que la directora de l’Institut havia fet arribar un escrit a la Direcció de Serveis Territorials reclamant aquesta formació.
 
Una antiga reivindicació que s’ha fet realitat i que permetrà que l’alumnat de 4art d’ESO amb ganes de cursar la branca artística del batxillerat no hagi de marxar a altres municipis que ofereixen aquesta modalitat.
 
La modalitat
 
Aquesta disciplina de modalitat d’Arts Plàstiques s’adreça a persones interessades en els fenòmens artístics, caracteritzades per al sensibilitat, l’expressió i la creativitat i amb inquietuds al voltant del món audiovisual, les arts gràfiques, el patronatge, el disseny, els mitjans de comunicació, la publicitat, la producció i la gestió d’empreses del sector cultural o de l’animació cultural i social.
 
 
Currículum
 
El currículum de Batxillerat Artístic consta d’una part comuna i una altra diversificada, formada per les matèries pròpies de cada modalitat, les matèries optatives i el treball de recerca.
La part comuna, que és la mateixa per a tot l’alumnat, contribueix fonamentalment a la funció formativa general del Batxillerat. Es tracta d’assignatures com llengua catalana i literatura, llengua estrangera, filosofia, educació física o ciències per al món contemporani.
La part diversificada és la que comprèn les matèries pròpies, optatives i el treball de recerca: fonament de les arts, dibuix artístic, cultura audiovisual, o disseny, entre altres.
Vegeu document relacionat en aquesta notícia en format pdf per a més informació.
 
Espais
 
Les noves aules del Batxillerat artístic estan dissenyades i ja al febrer de 2021 es van iniciar les primeres actuacions. El proper mes de juliol es preveu finalitzar les adaptacions d’espais, de manera que s’habiliti una Aula de Visual i Plàstica, una Aula de Volum i una Aula multidisciplinar.
 
L’Institut
 
L’Institut Sant Quirze del Vallès, com a centre públic del Servei d’Educació de Catalunya, es defineix com a inclusiu, laic i respectuós amb la pluralitat, d’acord amb els principis de qualitat pedagògica, direcció responsable, dedicació i professionalitat de docents, avaluació, retiment de comptes, i implicació de les famílies, entre altres valors. La perspectiva de futur del centre té com a objectiu dissenyar i interpretar les activitats d’ensenyament i aprenentatge en el marc d’uns principis consensuats, compartits i assolibles.
 
Més informació
 
c/Bages, 21
iessantquirze@xtec.cat
937213144