Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gent Gran

Xerrada informativa sobre el projecte d’acompanyament d’Amics de la Gent Gran

L’Ajuntament col·labora amb l’entitat per posar en marxa aquesta iniciativa que beneficia les persones més vulnerables durant la pandèmia


Xerrada informativa sobre el projecte d’acompanyament d’Amics de la Gent Gran

El proper dijous 13 tindrà lloc una xerrada per presentar el projecte que Amics de la Gent Gran i Ajuntament treballen per vèncer la soledat d’aquest col·lectiu. La sessió serà en línia, a les 17 hores i és oberta a tota la ciutadania. Per unir-se, aquest és l’enllaç i el codi d’identificació:

 
 
ID de reunió: 989 3255 3968
 
L’objectiu de la iniciativa és acompanyar aquest grup de població més vulnerable davant la situació provocada per l’actual crisi sanitària provocada per la Covid-19. Les persones grans, sovint viuen soles i/o tenen una xarxa social molt reduïda i la crisi actual ha empitjorat la situació, provocant que la soledat i la sensació d’aïllament es vegin agreujades.
 
L’Observatori de la soledat ha presentat un informe que analitza aquesta situació i on es posen sobre la taula situacions molt complicades. A Espanya prop de 2 milions de persones grans viuen soles, segons l'Institut Nacional d'Estadística. I, d'acord amb l'Estudi CIS-Imserso, 6 de cada 10 persones grans que viuen soles reconeixen sentir soledat no desitjada. A aquestes dades cal sumar les dificultats per veure a familiars i amistats, o els confinaments temporals, tant en domicilis com en residències, unes mesures que no tenen les mateixes conseqüències per a tothom. 
 
Durant la xerrada de dijous s’informarà a les persones interessades com participar en la iniciativa. De fet, l’entitat farà una primera formació per orientar-los i assessorar-los en aquest acompanyament. 
Les persones interessades també poden enviar un correu a: gentgran@santquirzevalles.cat.
 
 
Les dades de la soledat
 
Un 59% s’han sentit més vulnerables durant la pandèmia
Un 40% senten por per coses que abans no els donava, com la por a morir
Un 52% ha canviat les rutines de 2/3 parts declaren que han trobat a faltar alguna cosa de la seva vida anterior
 
Font: Observatori de la Soledat. Enquesta realitzada entre juny i juliol de 2020 a 210 persones grans vinculades als programes socials d’Amics de la Gent Gran.