Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Normativa després de la fi de l'estat d'alarma

Consulta els principals canvis vigents fins al proper 23 de maig


Normativa després de la fi de l'estat d'alarma

El passat diumenge a les 0.00 va deixar de ser vigent l’estat d’alarma a Catalunya. S’acaba així un període que durava des del 25 d’octubre. Els principals canvis han estat els següents:
 

El confinament nocturn, anomenat popularment “toc de queda”, es va imposar l’octubre passat gràcies a l’estat d’alarma. Cada autonomia tenia un marge de maniobra per decidir a quina hora començava.
A Catalunya, el govern ha descartat mantenir el confinament nocturn.
Es posa també punt i final als confinaments perimetrals que encara es mantenien. En canvi, es manté el confinament perimetral de les Illes amb l’aval de la justícia.

Interacció social i de culte

Les reunions o trobades familiars i de caràcter social, tant en l'àmbit públic com privat, es permeten sempre que no se superi el nombre màxim de sis persones, llevat que es tracti de convivents.
El límit d’aforament als centres de culte serà del 50%.
 

Àmbit comercial
 

En general, els establiments poden obrir amb un aforament del 30%. Queden exceptuats d'aquesta limitació els dedicats a la venda de productes essencials.

Àmbit de l'hostaleria i restauració

Els establiments poden obrir amb subjecció a les condicions següents:
•    El consum s'ha de realitzar sempre a la taula.
•    Es limita a quatre el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència.
•    Distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents.
•    Distància d'un metre entre persones d'una mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a la bombolla de convivència.
Interiors
•    L'aforament es limita al 30%.
•    Ventilació de l'espai mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació.
Terrasses
•    Distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o grups de taules diferents.
•    El tipus i mida de taula han de permetre que es garanteixin les distàncies.
Horaris
•    El servei només es pot dur a terme de les 7:30 hores a les 23 hores.
Àmbit cultural
 

Teatres, cinemes, auditoris i circs, amb programació artística estable

•    Horari: de 6 a 23 hores.
•    Aforament al 50% amb un nombre màxim de 500 persones per sala i sessió o actuació.
•    Els assistents han d'estar asseguts
•    S'ha de garantir una bona ventilació
•    Aforament al 50% i màxim de 1.000 persones per activitats a l'aire lliure o bé en espais físics tancats que compleixin amb les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades.
 

Àmbit esportiu

Les instal·lacions i els equipaments esportius poden obrir i utilitzar-se sempre que es compleixin les condicions següents:
•    Aforament del 50% tant a l'aire lliure com en espais tancats, incloses les piscines.
•    Es permeten les activitats en grup:  en espais tancats que acreditin el compliment de les condicions de ventilació i qualitat de l'aire reforçades, sempre que es respecti el límit de l'aforament al 50% i, excepte en les piscines, que les activitats es puguin desenvolupar amb mascareta. En espais tancats que no compleixin les condicions de ventilació reforçades, es poden dur a terme sempre que no concentrin més de 6 persones i sempre que les activitats es puguin fer amb mascareta.ç
 

En el cas de Sant Quirze, el complex esportiu podrà recuperar els horaris complerts a la piscina i la sala de fitness, tot i que amb els aforaments limitats al 50%, tant a l’aire lliure com a tancat. Les entitats esportives i els esportistes individuals podran acabar la seva activitat a les 23 hores.
Es permet la celebració d’assemblees d’entitats esportives, de manera presencial, limitant l'aforament al 50% de l'autoritzat i amb un nombre màxim de 500 persones, i condicionat a garantir específicament la ventilació mínima establerta a la normativa vigent.

Podeu consultar el detall de tota la normativa en el document pdf relacionat en aquesta notícia.