Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

“Empoderar-te laboralment és una gran sensació de llibertat”

Núria Busqueta, jove emprenedora i responsable d’”Emmascarades artesania i antifeixisme”


“Empoderar-te laboralment és una gran sensació de llibertat”

La Núria Busqueta té 25 anys i és ja una jove emprenedora. Cosidora de professió, el 2020 va posar en marxa “Emmascarades artesania i antifeixisme”. Actualment ella i el seu company, en Martí, hi treballen de valent, confeccionant mascaretes, entre altres productes, com suadores o corretges de gos (vegeu fotografia que acompanya la notícia). Un exemple d’emprenedoria, valentia i negocis amb valor afegit.

 
Com defineixes la teva empresa?
“Emmascarades” és un taller de confecció tèxtil i estampació serigràfica que neix de la necessitat per donar resposta al problema de tenir mascaretes de fa un any, i ara mateix estem consolidant el projecte amb noves propostes. Bevem de les bases de l'economia social i solidària per transformar la societat. Som un taller amb principis feministes i antifeixistes i no ens importa dir-ho en veu alta, no tenim perquè amagar-nos.
 
Què la diferencia de la resta d’empreses del mateix sector? 
La principal diferència és que tot el que fem, ho fem amb les nostres mans i treballem al detall. No volem generar estocs innecessaris. Per tant, apostem per un model que empoderi a la consumidora i esdevingui una part activa del procés a l'hora de comprar un dels nostres productes. 
 
D’on sorgeix la iniciativa d’esdevenir emprenedora, com arribes fins a aquest punt i dones el pas?
Sorgeix de la necessitat de donar una resposta al veïnat. Fer el pas ha estat molt orgànic, simplement ha anat sorgint i mica en mica ens hem anat "emmerdant". Som persones inquietes i no podem parar de generar i crear contingut.
 
Quines són les principals dificultats amb què t'has trobat?
De moment, dificultats poques. No ens podem queixar i les coses funcionen força bé. Potser destacar que una dificultat a vegades, és veure't justificant el preu de les peces i haver d'explicar que la feina feta a mà té un cost superior a les de les grans marques. Però és una lluita que mica en mica anem guanyant.
 
De què et sents més orgullosa?
Orgullosa de veure que amb un any hem fet i hem perfeccionat tot allò que fèiem. Tornar a cosir, en el meu cas ha estat una cosa que m'ha fet sentir millor. Vaig estudiar confecció i moda i per coses de la vida ho vaig abandonar. I ara, hi torno, i la veritat és que m'agrada molt. I finalment orgullosa de veure que a la gent li agraden molt les nostres propostes i iniciatives.
 
Donaries un missatge positiu a la gent jove perquè emprengui? 
Que s'hi llencin, que ho intentin i que no tenen res a perdre. Empoderar-te laboralment és una sensació de llibertat que qui no ho ha experimentat mai no sap el que és (una barreja de vertígens, responsabilitats i alegries); i que la recomano moltíssim. Precàries ho serem sempre, per tant millor ser precària amb el que t'agrada fer, sense que hi hagi algú sobre teu que t'exploti per un sou de misèria.
 
Com veus l’empresa a mitjà i llarg termini? 
Doncs de moment ho veig bé, mica en mica anem dibuixant el projecte. Hem fet molta xarxa al municipi, a la comarca i arreu dels Països Catalans, i això ens ha permès ser visibles a molts llocs. A mitjà i llarg termini estaria molt bé disposar d'un espai per al taller i venda al públic per poder seguint desenvolupant el projecte, i poder seguint transformant la societat.
Si ens voleu veure ens trobareu el proper 16 de maig a la Fira del Consum Conscient al parc de les Morisques. I al nostre Instagram: @somemmascarades. Correu electrònic: @somemmascarades@gmail.com.