Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

L’Ajuntament de Sant Quirze se suma avui al Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia

La façana llueix la bandera de la jornada com a reivindicació dels drets d’aquest col·lectiu i contra les actituds de rebuig


L’Ajuntament de Sant Quirze se suma avui al Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès s’ha sumat avui al Dia Internacional contra l’LGTBI-fòbia i ho ha fet lluint a la façana la bandera multicolor que referencia aquesta jornada.

La jornada té com a objectiu reivindicar els principis d’equitat i de no-discriminació com a elements fonamentals dels drets humans per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.
 
El passat mes de desembre, el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat la llei 19/20 d’Igualtat de tracte i no discriminació, que de manera específica ratifica i dona prevalença a tots els drets reconeguts per la llei 11/2014 i a més, mitjançant el desplegament del seu reglament sancionador antidiscriminatori, garanteix un instrument específic de reparació de víctimes i sanció de les persones o institucions infractores. Aquesta dada la recull el manifest que acompanya la jornada d’avui, que també afegeix que “la societat catalana vol mostrar el seu suport i reconeixement a totes les persones que han estat perseguides o que han patit discriminació o violència per llur identitat o orientació sexuals, aquí o arreu del món, on encara persisteix aquesta persecució en un important nombre de països, amb penes de presó, tortura o fins i tot la mort”.
 
La reivindicació també condemnatotes les actituds de rebuig, de prejudici i d’hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, fent una crida a tots els poders polítics, institucions, entitats i col·lectius i a tota la societat civil per a erradicar tot tipus de discriminació i violència per raó d’identitat de gènere o d’orientació afectiva i sexual”.
 
Podeu consultar el manifest en el document relacionat en aquesta notícia en format pdf.
 
El Dia Internacional
 
Des que el 1990, l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l’Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia. 
 
Per segon any i a causa de la situació causada per la pandèmia de la Covid-19 es reivindiquen de manera molt especial els drets de les persones del col·lectiu, amb la difusió del manifest, entre altres accions que segueixin les mesures de seguretat sanitària.