Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Solidaritat i cooperació

Més de 750 persones van assistir diumenge a la II Fira de Consum Conscient

Cooperatives i productors locals d'economia social i solidària van donar a conèixer diverses alternatives de consum


Més de 750 persones van assistir diumenge a la II Fira de Consum Conscient

Més de 750 persones van assistir diumenge a la II Fira de Consum Conscient organitzada al parc de les Morisques. L’espai es va omplir de paradetes d’entitats i associacions amb l’objectiu de donar a conèixer les alternatives de consum que posen a disposició de la ciutadania les cooperatives i els productors locals de l’economia social i solidària.

En aquest sentit, hi van participar: Dogg’s Day Store, Emmascarades, Grup de Consum Galliners, Opcions, Supercoopera, Oxfam Intermón, Coperativa El Rodal, La Ruda, Viver Tres Turons, Esfera Verda, Artisananatural, Naturalment, Som Energia Sabadell, Som Confort Solar, i Fiare Banca Ètica. A més, les parades solidàries de l’Ateneu del Món, Associació Nuevos Pasos i la Plataforma Benvingudes Refugiades.
 
Durant el matí es va gravar en directe el programa de ràdio “Som Solidaris”, que va comptar amb l’entrevista de l’alcaldessa, Elisabeth Oliveras, a més d’altres protagonistes de la jornada. També es va llegir el manifest relacionat amb el Consum Conscient. 
Finalment, un espectacle infantil a l’amfiteatre va posar el punt i final a la jornada.
 
Podeu veure totes les fotografies en aquest enllaç.
 
Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques
 
La fira s’emmarca en la Festa del Comerç Just i les Finances Ètiques que l’Ajuntament desenvolupa al llarg del mes de maig. L’objectiu d’aquesta iniciativa és sensibilitzar sobre la importància de consumir de manera responsable i sobre les dinàmiques de producció i consum existents.
 
La programació d’enguany s’adapta a les mesures establertes pels criteris de la pandèmia, limitant aforaments i respectant la seguretat de les persones assistents.
L’exposició “T’has plantejat qui són els nois i noies que veus recollint ferralla?” ha donat el tret de sortida a les activitats. La mostra es pot veure a la Biblioteca fins al 28 de maig.
Altres propostes durant el mes de maig són el “Cinema cultures online”, aquest proper divendres 21 amb la presentació a càrrec de l’activista pel dret a l’habitatge Joan Miquel Gual. 
Finalment, hi haurà sessió de contes en valors el 29 de maig a la Biblioteca, a càrrec de l’Associació Nuevos Pasos; i passi de teatre amb “El complets desconeguts” l’endemà, dia 30 a la Patronal.
 
Podeu veure el programa en el document en format pdf relacionat en aquesta notícia.