Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gent Gran

Fes-te voluntari/a i acompanya les persones més vulnerables

Coneix el projecte que Amics de la Gent Gran i Ajuntament endeguen per vèncer la soledat d’aquest col·lectiu


Fes-te voluntari/a i acompanya les persones més vulnerables

L’Ajuntament i els Amics de la Gent Gran han posat en marxa un projecte d’acompanyament a la població més vulnerable, davant la situació provocada per la Covid-19. Les persones grans, sovint viuen soles i/o tenen una xarxa social molt reduïda i la crisi actual ha empitjorat la situació, provocant que la soledat i la sensació d’aïllament es vegin agreujades.
 

El passat dijous, en el marc d’una xerrada en línia, es va informar a les persones interessades com participar en la iniciativa. Trobareu la sessió íntegra en aquest enllaç. Les persones interessades també poden enviar un correu a: gentgran@santquirzevalles.cat.

Les dades
L’Observatori de la soledat ha presentat un informe que analitza aquesta situació i on es posen sobre la taula situacions molt complicades. A Espanya prop de 2 milions de persones grans viuen soles, segons l'Institut Nacional d'Estadística. I, d'acord amb l'Estudi CIS-Imserso, 6 de cada 10 persones grans que viuen soles reconeixen sentir soledat no desitjada. A aquestes dades cal sumar les dificultats per veure a familiars i amistats, o els confinaments temporals, tant en domicilis com en residències, unes mesures que no tenen les mateixes conseqüències per a tothom.