Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Entrevistes emprenedors: “Aportem uns productes més sans, amb matèries primeres més cuidades”

Aniol Francisco Egea, de “Pa i punt”


Entrevistes emprenedors: “Aportem uns productes més sans, amb matèries primeres més cuidades”

L’Aniol és un jove emprenedor que ha posat en marxa “Pa i punt”, un obrador artesà a Sant Quirze del Vallès, on deixa cada dia els seus esforços, dedicació i, sobretot, il·lusió. Els productes es fan sota comanda, doncs no hi ha botiga física, un nou concepte de negoci que avui ens explica.


Com defineixes “Pa i punt”?

El meu negoci el defineixo com un obrador de pa artesà, fet amb farines ecològiques o de proximitat, sense cap mena de millorant ni additiu, amb la meva massa mare de cultiu propi i llargues fermentacions. Als meus pans també els acompanyen altres productes artesans fets a Catalunya per coneguts, com formatges, kombutxes i cerveses artesanes.

Què us diferencia de la resta d’empreses del mateix sector?

Aportem uns productes més sans, amb unes matèries primeres més cuidades i triades que són naturals, sense variacions (no són transgèniques) i respectant la estacionalitat i el medi ambient! També funcionem sota comanda per generar el producte just i necessari i no tirar menjar al final del dia!

D’on sorgeix la iniciativa d’esdevenir emprenedor?

Va ser el resultat d'un interès molt gran per les masses i una necessitat de canvi i transformació que em van impulsar a voler engegar el projecte. També en conèixer com es feien els pans en altres obradors i no voler formar part ni vendre productes que no van amb els meus valors.

Quines són les principals dificultats amb què t’has trobat?

La inexperiència, ser jove, les complicacions del moment (covid) i el simple fet de començar un projecte tan manual i artesà amb processos tan lents.

De què et sents més orgullós?

De poder estar tirant endavant un projecte que, com deia abans, és molt més lent i complex. Fer pans amb massa mare i llargues fermentacions requereix de molta més feina i control. Fer pans a mà requereix de molt més temps, però ho estic aconseguint. També, no tenir botiga oberta al públic i anar sota comanda, pot semblar un impediment a primera vista però la gent ho ha rebut prou bé i estic molt content.

Donaries un missatge positiu a la gent jove perquè emprengui?

Sí, i tant! Crec que no s'ha de tenir por, cal provar i el temps i l'esforç ja donaran els seus fruits.

Com veus l’empresa a mitjà i llarg termini?

M'agradaria continuar sent un obrador petit però a la llarga m'agradaria també poder tenir alguna taula i poder fer alguns entrepans amb el meu pa i oferir més productes!


Per a comandes contacteu via whatsapp amb: 722333900.
Trobareu més detalls sobre el seu projecte a: www.paipunt.cat o a l’Instagram @paipunt.