Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La Comissió intermunicipal de les Fonts reprèn la seva activitat

En el marc de la reunió, els dos ajuntaments anuncien l’aturada del procés de segregació del barri


La Comissió intermunicipal de les Fonts reprèn la seva activitat

La Comissió Intermunicipal de les Fonts, l’òrgan integrat per les associacions del barri i pels ajuntaments de Sant Quirze del Vallès i Terrassa, ha reprès aquesta setmana les reunions amb la voluntat de repetir de manera trimestral les trobades. En aquesta ocasió, la Comissió es va reunir de manera virtual i va comptar amb la participació de de més d’una trentena de persones.
 

Recordem que la Comissió Intermunicipal és un òrgan de col·laboració Interadministrativa entre l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i el de Terrassa, que té com a objectiu l’estudi, el foment i l’impuls d’accions que ajudin a la millora dels serveis que es presten al barri de Les Fonts, tant al sector de pertinença a Sant Quirze del Vallès, com al sector de Terrassa, així com el foment i la potenciació dels canals de participació dels ciutadans i ciutadanes que hi resideixen. El primer punt de l’ordre del dia va ser la constitució de la Comissió, que compta ja amb nous representants veïnals a títol individual que es van escollir per sorteig per part dels dos ajuntaments.
 

Segregació aturada
Un dels temes destacats de la jornada va ser l’aturada del procés de segregació del barri de Les Fonts. Així ho van acordar ambdós alcaldes i ho es va traslladar ahir a la Comissió. La situació actual provocada per la pandèmia dona prioritat a altres accions i, per tant, aquesta voluntat de segregació no ocuparà l’agenda dels consistoris, va afirmar l’Alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Elisabeth Oliveras.
T-Blanca
Els dos ajuntaments treballen per posar en marxa la T-Blanca, de manera que el veïnat de Les Fonts de Sant Quirze pugui gaudir dels mateixos beneficis que el de Terrassa pel que fa al transport públic urbà de la ciutat vallesana. Segons el calendari, es preveu que a finals de maig es pugui signar el conveni entre els dos ens locals i, a partir del juliol, es pugui sol·licitar, amb l’objectiu de posar-la en circulació al mes d’octubre.
 

Mobilitat
La cruïlla entre els carrers Mare de Déu del Roser, Església i Sant Quirze, situada entre els dos municipis, serà objecte d’una proposta de pacificació del trànsit. Després de la valoració de les dues administracions, s’endreçarà la cruïlla amb urbanisme tàctic, de manera que es redueixi la velocitat de vehicles en aquest punt i es millori la seguretat i augmenti l’espai de pas dels vianants. Donat que es preveu asfaltar el carrer Església, es realitzarà l’actuació de la cruïlla coincidint amb l’asfaltat.
 

Conveni escola Pilarin Bayés
El proper curs escolar es renovarà el conveni entre l’Ajuntament de Sant Quirze i el de Terrassa, en relació al centre escolar. D’aquesta manera, s’actualitzarà l’aportació que fa l’Ajuntament de Terrassa per alumne, contribuint així a les despeses de manteniment del centre, subministraments, vigilància i a la part proporcional corresponent a la subvenció destinada a projectes de l’escola. Recordem que actualment el 56% dels infants de l’escola són de Terrassa.
 

Actuacions de millores al barri
Al final de la sessió els dos consistoris van tenir l’oportunitat de presentar les principals actuacions realitzades al barri, tant pel que fa a la via pública com les de caràcter social, cultural i esportiu. Els representants veïnals, per la seva banda, van fer diverses peticions als consistoris, que, a la seva vegada, es van comprometre a estudiar-les i fer retorn a la propera reunió prevista pel proper mes de setembre.