Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

Una aplicació creada per alumnat de l’IES Sant Quirze guanya el concurs “Start-up School“

Es tracta del projecte “Whatabouttoday?” relacionat amb la venda de roba entre usuaris i altres serveis


Una aplicació creada per alumnat de l’IES Sant Quirze guanya el concurs “Start-up School“

Un grup d’alumnes de l’IES Sant Quirze de 1r de Batxillerat ha resultat guanyador del Programa de Mentoratge Concurs Start_Up School 2020-21 que organitza l’Escola d’Emprenedors i s’orienta a joves estudiants d’aquesta modalitat. El jovent guanyador han estat: Marta Jiménez de Argila, Sònia Alexandra Moraru Carstea, Martina Jerez Mateu i Aleix Noguer Oriach.

El projecte té com a objectiu fomentar l’esperit emprenedor entre els estudiants, ensenyar a pensar de forma creativa, fomentar l’autoestima del jovent i aprendre a treballar en grup.

La iniciativa guanyadora es coneix com a “Whatabouttoday? i es defineix com una aplicació que combina tres serveis diferents. D’una banda, proporciona inspiració per escollir conjunts de roba. De l’altra, ofereix la possibilitat de vendre i comprar roba d’altres usuaris. Finalment, compta amb un apartat que facilita l’elecció de conjunts, ja que es pot escanejar la roba de l’usuari i combinar-la virtualment segons la informació introduïda, com el temps o el tipus de conjunt que es desitja.
Cal remarcar també que enguany l’alumnat de 3r ESO de l’IES Salas i Xandri ha resultat finalista amb el projecte Audiovisual CTRL.

Be an Enterpreneur

El programa “Be an Enterpreneur” és un projecte 100% subvencionat per l’Ajuntament. Consta de 13 sessions que s’imparteixen en llengua anglesa i que venen a reforçar el temari impartit en l’assignatura optativa d’emprenedoria de 3r d’ESO i en la d’economia i empresa de 1r de Batxillerat Social en un total de 7 grups dels dos Instituts de Sant Quirze. Aquestes sessions són impartides per un professor nadiu de l’Escola Emprenedors, avalada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, que subvenciona l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès.

L’any passat, l’IES Sant Quirze també va esdevenir guanyador del concurs amb el projecte “Smood: The smart food container”. Un grup d’alumnes de 1er de Batxillerat va crear un contenidor d’aliments amb tecnologia brillant. Aquest permet donar la informació essencial per evitar el malbaratament de menjar quan no es disposa d’informació sobre la seva caducitat.