Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

El Servei de Consum informa sobre les noves tarifes elèctriques

L'energia consumida es facturarà en relació a tres períodes horaris amb preus diferents


El Servei de Consum informa sobre les noves tarifes elèctriques

Des de dimarts 1 de juny entra en vigor una modificació de tarifa estatal i canvia la factura de l’electricitat. El canvi principal és que l’energia consumida es comptabilitza en funció de tres períodes horaris: un període més car, un amb preu mitjà i un amb preu més econòmic. La potència contractada també podrà variar en dos trams horaris.
El Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic del govern espanyol, conjuntament amb la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC), han aprovat un canvi en la manera de calcular la factura d’electricitat dels consumidors, que ha entrat en vigor aquest 1 de juny.
Aquest canvi afectarà totes les persones amb un contracte de subministrament domèstic. Si la modalitat de subministrament és amb PVPC (Preu Voluntari Petit Consumidor) els canvis s'aplicaran automàticament.  
 

Les persones que tinguin contractada una empresa del mercat lliure i que vulguin beneficiar-se d’aquests canvis, hauran de posar-se en contacte amb la seva companyia per veure si pot oferir aquesta nova tarifa, o comparar amb altres companyies que l’ofereixin.

A la factura d’electricitat podem trobar el terme fix de potència, el d’energia (que correspon al consum d’energia que fem en cada moment), el cost del lloguer dels equips de mesura o comptadors i, finalment, els impostos.  
Pel que fa al terme fix de potència, aquesta reforma tarifària implica que en comptes de tenir només una potència, en puguem tenir dues per a dos períodes:
•    de les 8h a les 24h dels dies laborables (període punta)
•    de les 24h a les 8h dels dies laborables i totes les hores dels caps de setmana i festius (període vall)
Aquest aspecte pot ser especialment avantatjós per a les persones que carreguen el seu vehicle elèctric durant la nit, ja que ho podran fer al preu més econòmic.
 

Respecte el terme d’energia de la factura, a partir de l’1 de juny tindrà tres períodes horaris per a tots els consumidors:
•    dies laborables de les 10h a les14h i de les 18h a les 22h (P1 o període punta),
•    dies laborables de les  8h a les 10h, de les 14h a les 18h i de les 22h a les 0h (P2 o període pla),
•    dies laborables entre les 0h a les 8h i totes les hores del cap de setmana i festius (P3 o període vall).  
 

El període punta serà el més car, mentre que el període vall serà el més econòmic.  
 

Aquests nous períodes horaris tenen com a objectiu promoure que el consum d’energia es desplaci cap als moments en què les xarxes estan menys congestionades.  
Per treure profit econòmic d’aquest canvi, és recomanable que ens períodes més cars es redueixi l’ús dels aparells que més energia consumeixen, si és possible: la calefacció, la vitroceràmica, l’assecadora, etc.  
Aquests aparells es poden programar per al període pla que potser té horaris més compatibles amb les nostres rutines diàries. Però l’estalvi a la factura serà més gran si els aparells que més consumeixen s’utilitzen en les hores vall o bé els caps de setmana, sempre que les necessitats i condicions comunitàries ho permetin.

Per qualsevol dubte al respecte, us podeu adreçar al:
Servei de Consum – OMIC de l’ajuntament de Sant Quirze del Vallès consum@santquirzevalles.cat
Tl. 937216800