Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Via Pública

Tasques de neteja i desinfecció del llac del parc de les Morisques

El proper diumenge es començarà a buidar per fer més efectives aquestes feines


Tasques de neteja i desinfecció del llac del parc de les Morisques

Aquest proper diumenge s’iniciaran les tasques del buidatge del llac del Parc de les Morisques, per a la seva neteja. El dilluns 7 i el dimarts 8 es deixarà completament buit, perquè es puguin assecar els llots i sigui més efectiva la seva retirada.
Els dies 9 i 10 es realitzaran les tasques de neteja i desinfecció.
Finalment,  a partir de dijous/divendres, començarà a omplir-se de nou, amb la previsió que el cap de setmana torni a estar al nivell d’aigua habitual.

El buidatge de l’aigua facilita la retirada de fangs, canyes i els residus que pugui haver-hi, i la revisió, neteja i desinfecció de la instal·lació hidràulica .

Durant el buidatge de llac de les Morisques i com ja s'ha fet en anteriors ocasions (vegeu fotografia), es rescaten tots els peixos, rèptils i amfibis que hi viuen. És condició indispensable que tots els especímens es rescatin vius. Els especímens recuperats són traslladats a un centre de la Generalitat.
 

L’Ajuntament aprofita per recordar que els llacs públics no són llocs per abandonar-hi animals. Els propietaris de mascotes han de tenir una actitud conseqüent i responsable, sense oblidar que poden haver-hi riscs sanitaris per les persones i la resta de fauna i poden introduir-se en el nostre medi espècies que en són alienes.