Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Joventut

“A Sant Quirze necessitem joves emprenedors que donin vida al poble”

Raquel Pizarro és una jove tatuadora amb estudi propi al poble


 “A Sant Quirze necessitem joves emprenedors que donin vida al poble”

La Raquel Pizarro és una jove emprenedora de 21 anys que s’ha iniciat en el món dels tatuatges, amb un estudi privat al municipi. Educadora social de professió, dedica força temps a la seva passió, una manera d’expressar-se com a artista.

Com defineixes aquest hobby? Com va començar?

Per a mi els tatuatges són una manera d'expressar-se com a persona i artísticament, tenir una identitat pròpia i un record de moments importants; són com un diari que es va escrivint a poc a poc a la pell. Per això em va interessar començar a experimentar amb la tinta, encara que porto un temps punxant, penso que el meu estil encara no està definit i tampoc m'agradaria fer-ho. El que més gaudeixo és poder provar i descobrir amb allò que em fa sentir més còmode. Vaig començar a fer handpoke (tattoo sense màquina) i una vegada ho tenia dominat vaig comprar-me la màquina, amb la qual actualment faig la majoria de treballs.

Què et diferencia de la resta de professionals i/o artistes del sector?

Penso que li dono importància a tots i cada un dels tattoos que em demanen: des de la idea fins a fer-ho, donar-li una volta per decidir el millor resultat. M'agrada que la gent marxi amb les seves expectatives superades i, sobretot, que hagin estat còmodes en tot el procés. Al final estic fent una cosa de per vida i amb molt de significat per a les persones. Vull que tinguin una bona experiència i que estiguin contentes amb el resultat. És un aspecte que s'ha perdut al comercialitzar tant el tatuatge, el bon tracte amb les persones i que no siguin una més.

D’on sorgeix la iniciativa d’esdevenir emprenedor/a, com arribes fins a aquest punt i dones el pas?
Des de els 14 anys els hi donava la tabarra als meus pares per poder fer-me un tatuatge, sempre m'ha cridat molt l'atenció aquest món. Vaig decidir fer el pas quan per sorpresa em van fer el meu primer tattoo a handpoke i em va fascinar la idea de poder fer tattoos sense que fes mal, sense el soroll de la màquina i amb una inversió bastant petita comparada amb la de la màquina. En teoria anava a provar només en pell sintètica, però al dia següent ja estava tatuant als col·legues a casa i vaig descobrir una passió. Quan el handpoke em va limitar a fer peces grans o amb més detalls, vaig decidir comprar-me la màquina i crear un espai dedicat només als tatuatges.

Quines són les principals dificultats amb què t’has trobat?
Bàsicament econòmiques. Per a mi és important tenir bon material, per la salut de la persona i la bona execució del tattoo. Per tant, s'han d'invertir diners al principi quan estàs aprenent per tal d'agafar experiència. Després, la frustració de què no et surtin les coses com t'agradaria quan comences... En aquest punt, t'has d'obligar a seguir per poder millorar, però a mi personalment em va costar no exigir-me tant i recordar que estava aprenent, i que segueixo fent-ho.

De què et sents més orgullosa?
Doncs de què quan algú repeteix, és una sensació eufòrica, saber que els hi agrada i que confien en tu per posar-se en les teves mans una altra vegada. Gaudeixo molt quan la gent m'envia missatges i fotos del resultat dient-me que els hi agrada. També, em sento orgullosa del procés, haver començat poc a poc i haver après sola de tot aquest món, i de poder dir que he descobert alguna cosa que m'emociona cada vegada que la faig.

Donaries un missatge positiu a la gent jove perquè emprengui? Per què?
Penso que és importantíssim emprendre, és una manera de dedicar-te allò que t'agrada i poder decidir com fer-ho. I més a Sant Quirze, necessitem joves que donin el pas per tal de tenir varietat i donar vida al poble, fer créixer l'oferta aquí i no marxar fora, anar sumant-nos al comerç del poble.

Com veus l’empresa a mitjà i llarg termini? Què t’agradaria?
M'agradaria poder agafar més gent i més estils a l'hora de tatuar, i poder engegar més projectes al voltant de l’estètica del tatuatge.