Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Noves mesures anti-Covid: tornen les trobades sense límit de persones

Des d'avui es relaxen algunes restriccions en relació a les reunions socials


Noves mesures anti-Covid: tornen les trobades sense límit de persones

Avui entren en vigor noves mesures en relació a la pandèmia. La novetat més destacada fa referència al límit de persones a les trobades: des d’aquest dilluns les reunions socials i familiars poden ser de més de deu persones, perquè el Procicat ha aixecat la limitació vigent fins ara, que ha passat a ser una recomanació.
 

També cal remarcar que s’amplia el màxim nombre de persones que poden seure a taula en les terrasses de bars i restaurants, que passa de sis a deu clients, i l'autorització per habilitar espais de ball com els envelats a les festes majors, que fa deu dies es va anunciar que es tornaven a autoritzar, després d'un any de restriccions i confinament.
 

Aquesta nova resolució sobre les mesures anti-Covid està previst que tingui una vigència de dues setmanes, de manera que s'aplicaran, d'entrada, fins a la mitjanit del diumenge 4 de juliol.
 

Oci nocturn
Els locals d'oci nocturn ja poden tornar a obrir a partir de la mitjanit. La reobertura de l'oci nocturn coincideix amb la setmana de la revetlla de Sant Joan. Aquest podrà obrir fins a les 3.30 hores i la mascareta és obligatòria, excepte quan es beu.
Cal remarcar, però, que en el cas de les discoteques amb un aforament de més de 500 persones, cal fer venda anticipada d’entrades, telemàtica, de manera que els clients quedin registrats. D’aquesta manera, durant un mes, es disposarà de les dades de les persones assistents, per si cal fer un estudi de traçabilitat arran d’un contagi.

Sales de joc, fins a la una
Les sales de joc podran retardar el tancament fins a la una de la matinada; ara havien de tancar a les deu del vespre.
 

Esport
En l'àmbit de l'esport, s'aixeca la limitació de deu persones en interiors i es manté l'aforament del 50%. I s'augmenta l'assistència a assemblees i altres reunions d'entitats esportives: a 1.000 persones en interiors i 3.000 persones en exteriors i interiors amb ventilació reforçada.  

Gimnasos sense cita prèvia i festes escolars
Des de dilluns passat ja no cal demanar cita per fer activitats a l'interior dels gimnasos i altres equipaments esportius, sinó que se substitueix per un control d'accés i un registre per controlar l'aforament i la traçabilitat de contactes.
 

A més, el Procicat també va aprovar la instrucció del Departament de Salut sobre festes de final de curs i graduació, que manté l'obligatorietat de dur mascareta però permet que els alumnes es facin la foto de grup sense.
 

Podeu consultar el detall de mesures en aquest enllaç.