Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Diverses farmàcies del municipi se sumen al Programa Mascareta 19 contra les violències masclistes

Les dones que pateixen violència podran demanar ajuda discretament en aquests establiments


Diverses farmàcies del municipi se sumen al Programa Mascareta 19 contra les violències masclistes

Diverses farmàcies de Sant Quirze s’han adherit al Programa Mascareta 19 per l’abordatge de les violències masclistes del municipi. L’objectiu és donar suport a aquelles dones i noies que es troben davant d’una possible situació de violència
Sota la paraula clau “Mascareta 19” podran demanar ajuda al personal sanitari de les farmàcies, que activarà els recursos d’atenció necessaris en aquesta matèria, coordinant-se amb els serveis especialitzats.

Les farmàcies que participen a Sant Quirze són les següents:

  • Farmàcia Barberà
  • Farmàcia Clara Ferran
  • Farmàcia SQ
  • Farmàcia Oliveras
  • Farmàcia l’Estació
  • Farmàcia Sant Quirze Parc

En aquests establiments es pot veure fora el cartell identificatiu. De fet, la setmana passada la regidora de Drets civils i de Gènere, Maria Domingo, va assistir a la posada en marxa del servei amb la penjada dels cartells (vegeu fotografia).

Així doncs, la paraula “Mascareta 19” permetrà les dones i noies en situació de violència demanar suport de forma discreta i segura.
 

Recordem que el confinament va augmentar la vulnerabilitat de les dones que pateixen violència, potenciant el risc, doncs, a més temps de convivència amb l’agressor, més control sobre la dona més dificultat per rebre ajuda externa, més invisibilitat de les agressions i més dificultat per anar als centres d’assistència.
A Catalunya, les trucades per violència masclista han augmentat un 60% durant el confinament, segons les dades de l’Institut Català de les Dones i els Mossos d’Esquadra.