Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

L'Ajuntament commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

El manifest de la jornada fa una crida a implicar-se en la defensa dels drets i llibertats del col·lectiu LGTBI


L'Ajuntament commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

La plaça de la Vila ha acollit avui al migdia la lectura d’un manifest reivindicatiu amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

El personal de l’Ajuntament ha estat l’encarregat de llegir el text, que fa referència als fets del 28 de juny de 1969 a Nova York, on el col·lectiu LGTBI va iniciar la lluita per a la igualtat de drets a partir de la rebel·lió d’Stonewall, liderada per dones trans racialitzades.
 
El manifest defensa els drets de totes les persones, i en especial les del col·lectiu LGTBI, i fa una crida a les persones afectades “a no callar i a utilitzar els canals que tenen al seu abast al nostre municipi, i demanem a tota la ciutadania que s’impliqui en la defensa dels drets i llibertats de les persones LGTBI”
 
L'escrit reivindicatiu continua dient que “els drets del col·lectiu LGTBI són drets universals, els mateixos drets de qualsevol persona, és a dir, són Drets Humans. Només d’aquesta manera farem una societat més justa i lliure, on tota persona pugui ser qui vulgui ser i pugui estimar amb total llibertat.”. Podeu llegir el manifest íntegre adjunt al peu de la notícia.
 
Programació Estimem lliurement
La lectura del manifest forma part de la programació “Estimem lliurement”, que va començar el passat 4 de juny i que finalitza aquesta setmana. En aquest sentit, demà 29 de juny, a les 19 hores, tindrà lloc la representació del musical “Una llum tímida”, a la sala Josep Brossa de la Patronal.
La mateixa sala acollirà dissabte 3 de juliol, a les 19.30 hores, el concert del Barcelona Gay Men’s Chorus, un cor dels països anglosaxons inspirat en la tradició del cors LGTBI.
 
Les entrades per a les activitats es poden adquirir aquí.