Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Seguretat Ciutadana

La Policia atén les consultes ciutadanes a la segona trobada veïnal

Els temes que més preocupen al veïnat són els relacionats amb l’incivisme i les ocupacions


La Policia atén les consultes ciutadanes a la segona trobada veïnal

Ahir va tenir lloc la segona trobada veïnal amb la Policia Local, en el marc de les sessions trimestrals que l’Ajuntament organitza per donar resposta a les inquietuds relacionades amb la seguretat ciutadana i la convivència. 

La reunió, que es va celebrar a la sala Josep Brossa de la Patronal, va comptar amb l’assistència d’una trentena de veïns i veïnes que prèviament havien fet constar al formulari d’inscripció el tema què volien exposar.
L’alcaldessa Elisabeth Oliveras va iniciar la sessió, i va ratificar el compromís de mantenir aquestes trobades periòdiques amb l’objectiu d’incrementar la proximitat entre policia i ciutadania per garantir una informació de primera mà, veraç i contrastada.
El desenvolupament de la sessió va anar a càrrec del sotsinspector en cap Andreu Tàpia qui va desgranar els assumptes plantejats pel veïnat, agrupats en quatre temàtiques: incivisme, seguretat, ocupació i trànsit.
Tàpia va començar parlant de la crema de contenidors, recordant que el 2002 es va viure una situació semblant a l’actual. Va explicar que els presumptes piròmans són un grup reduït, i va voler remarcar que “no representen en absolut el jovent de Sant Quirze del Vallès”. Com a exemple, va explicar com la nit de Sant Joan un col·lectiu nombrós de joves es va mostrar indignat per la crema de gairebé vint contenidors i d’un cotxe a la via pública. 
Un altre dels temes que es van abordar a la trobada va ser les ocupacions d’habitatges. El sotsinspector va manifestar la limitació que l’ens local té en aquest àmbit, que només pot actuar denunciant d’ofici, o ampliant la denúncia en cas que les persones que han ocupat l’habitatge produeixin molèsties. 
Tanmateix, es va parlar dels botellots, que temps enrere ocasionaven molèsties al veïnat de determinades urbanitzacions, i que tal com va explicar Tàpia “van a la baixa, i estan cada vegada més controlats”.
La propera trobada tindrà lloc al darrer trimestre de l’any, i s’informarà oportunament de les condicions i dates d’inscripció.