Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Esports

Sant Quirze se suma novament al "Mulla't per l'esclerosi múltiple"

El proper diumenge 11 de juliol s'organitza aquesta iniciativa a la piscina municipal


Sant Quirze se suma novament al "Mulla't per l'esclerosi múltiple"

El proper diumenge 11 de juliol Sant Quirze se suma a la iniciativa “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”. La Fundació Esclerosi Múltiple, amb la col·laboració del Servei de Salut i d’Esports de l’Ajuntament, organitzen aquesta activitat a la piscina municipal. Un any més, i esdevenint ja una tradició molt consolidada, la ciutadania podrà comprar una entrada a un preu de tarifa normal, que es destinarà a aquesta Fundació. També hi haurà una paradeta amb tot de material de l’entitat, als exteriors del complex esportiu municipal, per tal que qui ho desitigi pugui comprar productes i així també col·laborar.

 
Cal remarcar que de 10.45 a 11.45 h s’organitzarà una sessió d’aiguagim, amb motiu de la jornada.
 
La campanya “Mulla’t per l’esclerosi Múltiple” és una activitat de sensibilització i participació coneguda arreu de Catalunya, que aquest any arriba a la seva 28a edició i que representa el segon acte de solidaritat més multitudinari de Catalunya. Es defineix com un acte simbòlic de solidaritat amb els malalts d’esclerosi múltiple, en el que, un dia d’estiu, es convida la població a fer un bany col·lectiu a les piscines de tot Catalunya. Al costat d’una àmplia participació ciutadana també donen suport un important nombre de personalitats del món de l’esport, la ciència, la cultura i l’espectacle.

Si no podeu assistir-hi, sapigueu que es poden fer donatius també mitjançant la pàgina web del Mulla't.
 
Què és l'esclerosi múltiple?
 
L’esclerosi múltiple (EM) és una malaltia crònica  sense cura del sistema nerviós central. És una de les malalties neurològiques més comuns entre les persones joves d’entre 20 i 40 anys i la segona causa de discapacitat en els països desenvolupats. També és coneguda com la malaltia de les 1.000 cares i es presenta en diferents símptomes en cada persona. El fet de tenir una diversitat tan gran de síptomes, dificulta el diagnòstic que es fa a través de diverses proves mèdiques que descarten altres malalties. Els diferents símptomes poden ser la manifestació de diferents malalties que s’han de descartar abans d’arribar a un diagnòstic definitiu.
 
L’esclerosi múltiple és una malaltia autoimmune. Això vol dir que el sistema immunològic ataca estructures pròpies de l’organisme, com és el cas de la mielina en l’esclerosi múltiple. La mielina afavoreix la conducció dels impulsos nerviosos, de manera que quan resulta danyada es produeix una interrupció d’aquesta transmissió i apareixen els símptomes i signes característics de la malaltia. Aquests atacs del sistema immunològic a la mielina es coneixen com a brots. L’evolució de l’esclerosi múltiple és diferent en cada persona.