Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Noves mesures Covid per frenar els contagis

Des d'avui, 9 de juliol, entren en vigor noves restriccions com el tancament de l'oci nocturn, entre altres


Noves mesures Covid per frenar els contagis

El govern català fa marxa enrere i aplica noves restriccions a Catalunya i mesures Covid per frenar els contagis del que ja es considera una cinquena onada de la pandèmia. Les mesures comencen avui divendres, 9 de juliol.

La principal afectació és el tancament de l’oci nocturn a Catalunya. Discoteques, locals d’oci nocturn i sales de ball han de tancar les portes si no disposen d’espai a l’aire lliure. En cas que siguin discoteques que combinin l’espai interior amb una terrassa podran obrir aquest espai a l’aire lliure i tancar la resta del recinte.
Es manté l’obligació de presentar prova PCR, test d’antigen o pauta completa de vacunació en els esdeveniments d’oci o culturals amb més de 500 persones que estiguin a peu dret i amb llibertat de moviment. En esdeveniments on els assistents estiguin asseguts i amb distància de seguretat, no caldrà presentar aquestes proves.
 
Oci nocturn 
El Procicat ha aprovat, de nou, el tancament de l’oci nocturn a Catalunya, si no tenen un espai a l’aire lliure, una mesura que s’aplica a partir del 9 de juliol i s’allargarà 15 dies. Els locals que obrin només podran rebre clients que presentin la pauta completa de vacunació, un test d’antígens o una PCR negativa. L’horari també canvia: hauran de tancar a les 03.00 hores. Salut ja ha anunciat que quan es torni a obrir l’oci nocturn s’exigirà el certificat de vacunació o un test d’antígens per entrar.
 
Bars i restaurants: horari nou i 10 persones per taula
Des del 21 de juny, la normativa permet que en una taula exterior de bars i restaurants s’hi puguin reunir un màxim de 10 persones. A l’interior, segueix sent d’un màxim de 6 persones.
L’horari per a bars i restaurants és de les 6 h fins a la 1 h. Es manté l’aforament al 50 % a dins dels locals i el consum a la barra, dret, amb una distància de seguretat d’1,5 metres entre clients.
 
Recomanació de 10 persones màxim, en reunions i trobades
No hi ha limitació en el nombre de persones permès a les reunions i trobades, ni tampoc en el nombre de bombolles de convivència, però es recomana que no se superin les 10 persones màxim, com a mesura de contenció.
 
Centres comercials oberts i botigues sense límit de superfície
Els centres comercials de Catalunya, botigues i comerços poden obrir sense límit de superfície ni de metres quadrats i fins a les 22 h. A més, des del 4 de juny han recuperat les zones recreatives i de descans i l’aforament al 70 %. Aquesta mesura també afecta els mercats no sedentaris i les fires de mercat.
 
Festes majors i revetlles amb ball
El Procicat permet l’organització de festes majors a Catalunya i revetlles, sempre que s'evitin aglomeracions i es compleixin  les limitacions d'aforament  de l'activitat. Es poden habilitar espais de ball a l'exterior, fent ús de la mascareta.
 
Gimnasos i piscines
L’aforament de les piscines i gimnasos és del 70 %. Des de principis de març estan oberts els vestidors de gimnasos i piscines, tot i que es recomana fer-ne un ús limitat.
 
 
Podeu consultar el detall de noves mesures en aquest enllaç.