Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

Ha mort Jaume Carbó, president honorífic del GIHSQ

La cerimònia de comiat tindrà lloc dissabte 31 de juliol, a les 9.30 hores, al tanatori municipal


Ha mort Jaume Carbó, president honorífic del GIHSQ
L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès expressa el condol per la trista pèrdua del nostre veí Jaume Carbó Llobet, que ha mort de forma sobtada aquest matí, a l’edat de 78 anys.
 
Carbó va ser regidor del primer mandat democràtic (1979-83) a l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. Va prendre possessió del càrrec, com a membre de Convergència i Unió, el novembre de 1980, i va renunciar a l’acta de regidor l’abril del 82.
 
En Jaume Carbó parlava amb entusiasme de Sant Quirze del Vallès, escenari de tota una vida. El seu interès per la conservació de la memòria històrica del poble, el va dur a treballar i dedicar-hi temps i esforç, durant gairebé dues dècades, al Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze (GIHSQ). Va agafar el relleu de la presidència de l’entitat l’any 2006, després del traspàs de l’anterior president, i amic, Enric Ferrando, i va exercir el càrrec fins a l’any 2013, moment en què va ser nomenat president honorífic del GIHSQ.
 
Durant la presidència de l’entitat, va participar activament en molts projectes de recuperació i divulgació de la història recent del municipi, com exposicions, xerrades, l’elaboració de llibres i reculls fotogràfics o l’organització de la Festa del Most, entre altres. La seva darrera col·laboració va ser en l’exposició “70 mirades en democràcia”, el 2019, d’on és la fotografia que acompanya aquesta notícia.
 
La sala de vetlles al Tanatori de Sant Quirze estarà oberta divendres 30 de juliol, a partir de les 16.30 hores, i la cerimònia de comiat tindrà lloc dissabte 31 de juliol, a les 9.30 hores, al mateix tanatori.