Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avisos

Accés gratuït a les piscines de Sant Quirze del Vallès durant l'onada de calor pels col·lectius més vulnerables

L'Ajuntament ha aprovat la mesura, que serà d'aplicació des d'avui mateix i mentre duri l'episodi de temperatures extremes


Accés gratuït a les piscines de Sant Quirze del Vallès durant l'onada de calor pels col·lectius més vulnerables

 L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha decidit deixar accedir gratuïtament a la piscina municipal del Complex Esportiu Can Casablanques i de les Fonts, de les 10 a les 14 i de les 15 a les 19.30 h als col·lectius més vulnerables. Aquesta mesura s'ha pres per tal de pal·liar els efectes de l'onada de calor i l'alerta activada per la Direcció General de Protecció Civil, i serà vigent mentre aquesta alerta estigui activa.

Col·lectius vulnerables
Les temperatures extremes que es preveuen des d'avui fins a dilluns vinent poden comportar un risc elevat en la salut de la població del municipi, en concret en els col·lectius més vulnerables:  infants menors de 13 anys, dones embarassades i persones majors de 65 anys. Els infants menors de 12 anys hauran d'accedir acompanyats d'una persona major de 18 anys, mentre que els infants de 12 i 13 anys podran accedir-hi sols,  presentant una autorització signada dels seus pares o tutors. Les persones que vulguin gaudir de la gratuïtat hauran d'acreditar que estan empadronades al municipi mitjançant un document oficial.L'accés a les piscines haurà de garantir, en tot cas, l'aforament de cada instal·lació, d'acord amb les mesures de prevenció de la COVID vigents.

Consells onada de calor

L'Ajuntament recomana, especialment als col·lectius més vulnerables com són els infants, les dones embarassades, malalts crònics i gent gran, que evitin sortir a les hores de la canícula i que, en general, la població segueixi els següents consells:
 
Hidrateu-vos
Beveu més aigua i menys begudes alcohòliques i feu els àpats com més lleugers millor. Incloeu aliments amb una alta concentració d'aigua, com ara fruites i vegetals, en la dieta i beveu fins i tot quan no tingueu sensació de set. Menjar més sovint i en menor quantitat ajuda a fer millor la digestió i, per tant, que el cos se senti menys pesat.
 
Feu especial atenció als més vulnerables
Els malalts crònics, els infants i la gent gran –de més de 75 anys–, així com les persones sense suport familiar o sense recursos, són els grups de la població que més pateix els efectes de la calor. Són, també, els més susceptibles a no seguir els consells, i per això necessiten que algú els ho recordi. Si teniu familiars o persones grans a prop que viuen soles, visiteu-los: comproveu que s'hidraten, que el sol no entra directament a l'habitatge i que hi ha una ventilació correcta a l'immoble. Els que tingueu mascota també heu de tenir present que els animals estan molt exposats a la calor: traieu-los a passejar en les hores més fresques, garantiu-los espais d'ombra i assegureu-vos que tenen aigua fresca.

Refugieu-vos del sol
Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació, és a dir, al migdia (de 12.00 hores a 17.00 hores) i intenteu concentrar les tasques a l'aire lliure al llarg de les primeres hores del matí o del vespre. Extremeu encara més les precaucions si sortiu a fer esport a l'aire lliure, tot i que seria recomanable no sortir a córrer o anar en bicicleta quan el sol estigui alt. Convé que les persones que treballen a l'aire lliure i que, per tant, no poden evitar l'exposició es cobreixin el cap amb una gorra i es protegeixin la pell amb cremes solars.
 
Busqueu llocs ventilats i frescos
Els espais climatitzats, amb ventiladors o aire condicionat, són més segurs: intenteu passar-hi tant de temps com pugueu. Durant el dia, és aconsellable que deixeu oberta la finestra però abaixeu les persianes per evitar que els rajos de sol s'hi colin i escalfin la casa; a la nit, obriu-les per ventilar les habitacions. Mai deixeu ningú en un vehicle estacionat i tancat, especialment infants, gent gran, malalts crònics o animals.