Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Medi Ambient

Avís: avui finalitza el tractament contra l'escarabat dels oms

Aquesta nit continuaran els treballs de fumigació dels arbres de l'avinguda de can Pallars i Can Barra per reduir la densitat d'aquests insectes


Avís: avui finalitza el tractament contra l'escarabat dels oms

Aquesta nit continuaran els treballs de fumigació dels oms contra l'escarabat o galeruca que es van iniciar la setmana passada. Es reprendran aquesta nit a partir de les 23 hores, amb la voluntat de finalitzar-los durant la mateixa jornada. Es tractaran els arbres situats a l’avinguda de can Pallars, tant els del carrer com els situats al marge del torrent de la Font del Pont, així com també els oms de l’entorn del recinte de can Barra, avinguda de can Barra i carrer dels Avets. Es recomana mantenir les finestres tancades. El producte que s’aplicarà serà el Deltametrin 1.5%, de nom comercial DECIS amb número de registre 23.545. En cas d’emergències toxicològiques cal trucar a l’Institut Nacional de Toxicologia 915620420.

 

Amb aquest tractament s’espera poder reduir la densitat d’escarabats, fumigant les fulles dels oms, de les quals s’alimenten. L’Ajuntament realitza aquesta actuació perquè aquest insecte, malgrat no tenir afectació sanitària, sí que provoca molèsties quan s’introdueix en grans quantitats a dins dels edificis per refugiar-se.

Tot i així, i donat que s’ha comprovat que aquests tractaments no són suficients per reduir l’acumulació d’escarabats, des de l’Ajuntament es recomana al veïnat afectat que en la mesura del possible també contribueixi tapant finestres, calaixos de persiana i forats o obertures, amb mosquiteres o altres elements, per impedir que aquests insectes puguin entrar als habitatges.