Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Música i espectacles protagonitzen la segona jornada de Festa Major

Malgrat les incidències amb les primeres pluges, la majoria d’activitats es van desenvolupar segons la previsió


Música i espectacles protagonitzen la segona jornada de Festa Major

La segona jornada de Festa Major es va desenvolupar ahir segons el previst, malgrat un inici marcat per la pluja. De fet, aquesta va impedir fer les proves de so de l’espectacle “Els superherois” de “Pop per xics” al Taula Rodona, i això va provocar la suspensió del primer torn, a les 18 hores. Afortunadament, el segon passi de les 20h es va poder celebrar, amb l’assistència de prop de 600 persones. Una proposta divertida per a tota la família que va funcionar molt bé, igual que la iniciativa juvenil del “Canya de Festa”: futbolí humà, escalacaixes, laser tag... Gairebé 200 joves van participar en aquestes activitats de lleure i esports alternatius per posar a prova la seva destresa i empenta, a l’escola Purificació Salas.

 
Uns versots punyents
 
Després de dos anys sense Diables, l’actuació ahir a la Masia de Can Feliu va ser especialment emotiva. En primer lloc els versots, punyents i simpàtics alhora, van destacar com és habitual per ser crítics amb alguns projectes municipals, com ara l’skatepark. També van incidir especialment en la violència masclista i el seu tractament als mitjans de comunicació, on no se’ls dona la prioritat i importància necessàries. Dures van ser també les crítiques al patriarcat, el capitalisme i als talibans, entre altres.
A continuació, ball primer de tabals i seguidament de malabars, per acabar amb les forques. El moment visual més impactant, el del foc davant del seu local, que va emocionar els assistents.

Els concerts van tornar a sonar
 
Meritxell Nedderman va portar ahir a l’escenari de la plaça d’Anselm Clavé la presentació del seu primer treball en solitari, “In the Backyard of the Castle”. El públic assistent va poder gaudir d’una de les propostes més originals del panorama indie actual, amb un estil intimista i catàrtic.
En un altre espai, l’amfiteatre del parc de les Morisques, l’espectacle “No cal anar a l’Havana” va brindar per la vida i les havaneres, un homenatge a les nits de rom cremat i a les cançons heretades d’avis i àvies, recordant la Catalunya de llavors, de la mà del santquirzenc Josep Sobrevals a la guitarra. 
 
Finalment, a les Barraques va brillar la Sra. Tomasa, contagiant una energia incansable amb un espectacle ple de força en un ambient d’absoluta vitalitat des del primer moment. El grup va omplir l’escenari peces del seu tercer disc “Alegre pero peligroso”, un abans i un després de la seva carrera. El grup local “La Collita Nostra” va precedir l’actuació, també a la Masia Can Feliu, en una clara aposta per la cultura local, de quilòmetre zero.
 
Podeu veure les imatges de la festa al flickr de l’Ajuntament i el vídeo de la jornada, així com els de tota la Festa en aquest enllaç.
 
Consulteu la programació i seguiu-la a les xarxes
 
Podeu consultar la programació detalladament al blog: http://festamajor.santquirzevalles.cat.
A més, les xarxes socials municipals faran un seguiment de les diferents activitats. Seguiu i compartiu la Festa amb el hashtag #SQVdeFesta. Ens podeu seguir a:
 
Instagram: @ajsantquirze