Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

L’Ajuntament de Sant Quirze valora molt positivament el desenvolupament de la Festa Major 2021

La primera festa en pandèmia ha rebut molt bona acollida per part de la ciutadania, que ha gaudit d’una programació de qualitat


L’Ajuntament de Sant Quirze valora molt positivament el desenvolupament de la Festa Major 2021

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès valora molt positivament el desenvolupament de la Festa Major. Enguany el municipi ha celebrat una festa diferent i singular, marcada per l’aplicació de mesures de seguretat sanitàries a tots els actes, amb reserva d’entrades, manteniment de distància de seguretat, ús de mascareta i control d’aforaments. Aquest format ha permès la ciutadania gaudir d’aquesta nova proposta, ben entesa i respectant les mesures necessàries.

 
La participació ha estat de prop del 80% de l’aforament en la majoria dels actes. De fet, algunes persones van fer reserva sense assistir-hi posteriorment, fet que va permetre l’accés de públic. 
 
Inici de festa
 
El tret de sortida a la festa el va donar dijous l’acte de Benvinguda, en una primera jornada protagonitzada pel pregó, l’actuació de la Big Barra Band i la tradicional inauguració de l’exposició a la Casa de Cultura Vila-Puig.
 
L’exposició recull fotografies i documents per commemorar el centenari de la primera troballa del que esdevindria el complex arqueològic de Sant Quirze, conegut com la Bòbila Madurell, el gran jaciment Neolític de Catalunya. 
 
A continuació, els responsables del pregó, membres de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil, van fer sentir la seu veu a la plaça d’Anselm Clavé, precedint l’actuació de la Big Barra Band.

L’aposta per la cultura km 0
 
L’Ajuntament ha apostat per uns espectacles i actuacions km 0, és a dir, propers i d’entitats locals. Una forma de fomentar la tradició i els valors de dedicació al municipi i la identitat de poble. En aquest sentit, la programació ha tornat a comptar amb actuacions com la de la Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze, Diables de Sant Quirze, grups musicals locals, teatre de la mà d’Onze al teatre o les actuacions de la Coral Il·lustració Artística o la Bella Quirze Band, entre molts altres.
 
Altrament, cal destacar la qualitat artística de molts espectacles, que ha estat especialment alta. Referents d’arreu que han fet arribar al municipi el seu talent en forma de teatre i música.
 
Bona acollida de les propostes familiars i juvenils
 
Qui també ha pogut gaudir intensament de la festa han estat les famílies i, especialment els infants. La diversitat d’espectacles i d’activitats lúdiques ha arribat a aquests col·lectius que han trobat, de la mà de la música, el teatre i l’humor propostes ben divertides. 
 
Així mateix, el jovent també han pogut fer seva la festa, amb activitats molt dinàmiques i matinals, i també amb els concerts i les propostes de nit. Les Barraques han funcionat amb normalitat, respectant les mesures de seguretat establertes i amb el suport clau dels Punts Lila, que vetllaven per una festa lliure de sexisme i lgtbifòbia. Distribuïts en els diferents escenaris de la festa han pogut assessorar i informar el jovent sobre la prevenció i la detecció de situacions de violència masclista que es podien produir en els espais d’oci nocturn.
 
Elevada participació a les activitats esportives
 
Malgrat aquesta festa no ha pogut incorporar algunes activitats com la cursa popular, les novetats organitzades, seguint les mesures i les restriccions establertes, han aconseguit un gran èxit de participació. La passejada en bicicleta, els tastets de modalitats esportives o el circuit de Pumptruck han funcionat molt bé. 
Altres iniciatives, com la cronoescalada, van aplegar un centenar de participants, també amb presència destacada de joves esportistes locals.

El comerç fa seva la festa
 
El comerç local s’ha sumat a la festa guarnint els seus aparadors amb els colors de la senyera de Sant Quirze, verd i vermell. La vuitantena de comerços adherits a Sant Quirze Comerç han volgut formar part d’aquests dies d’una manera original, decorant amb flors els seus espais. Una manera de fomentar l’activitat local i fer-se seva la festa.
 
Podeu veure les fotografies de la festa al Flickr de l’Ajuntament, i els vídeos al canal del Youtube.