Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

L’escola bressol municipal ha iniciat avui el nou curs escolar

Avui ha estat el primer dia sota la nova gestió municipal i amb l’equipament renovat


L’escola bressol municipal ha iniciat avui el nou curs escolar

Avui ha obert les seves portes l’escola bressol municipal El Patufet. Un total de 96 alumnes han iniciat aquest matí les classes, distribuïts de la següent manera: 11 alumnes a les dues aules de B-0; 33 alumnes a les tres aules de B-1; i finalment 52 alumnes a les 4 aules de B-2.

L’edifici inicia aquest curs un nou període, gestionat directament per l’Ajuntament, concretament per l’empresa pública municipal COMU SLU, amb una mirada pedagògica renovada, centrada en el desenvolupament integral de l’infant, afavorint la seva autonomia i procés de socialització, i facilitant-li els recursos i instruments d’aprenentatge necessaris.
 
La posada en marxa de l’equipament es fa després que l’Ajuntament hagi dut a terme diverses actuacions al llarg de l’estiu. En aquest sentit, s’han pintat les classes, el passadís i la façana. També s’ha fet un mural relacionat amb el conte d’El Patufet, de l’artista local Samuel Moraño.
 
Pel que fa al paviment del centre, aquest s’ha canviat, tant al passadís com a les aules, per un més adequat, donat que l’anterior estava força malmès. També s’han restaurants els sòcols amb perfils de protecció.
A l’espai de pati s’ha reposat la sorra i s’hi ha instal·lat jardineres noves, que fan de separació dissuasòria dels espais.
 
Funcionament de l’escola
 
El centre estarà obert de 7.45 a 17.15 hores de la tarda. Ofereix acollida de matí i de tarda, i les famílies han pogut contractar els serveis segons la durada de l’estada del seu infant a l’escola. La jornada base parteix de les 5 hores diàries i es pot incrementar fins com a màxim 9 hores al dia.
 
El servei de menjador compta amb cuina pròpia, on s’elaboren els menús en funció de l’edat i sota la supervisió d’un/a especialista en nutrició. Inclou el dinar i el berenar dels infants i es pot contractar de forma fixa o esporàdica.
 
El centre compta també amb servei de logopèdia i psicologia, destinat a donar resposta i suport a les necessitats transitòries i/o permanents dels infants o dels que tenen risc de patir-les.
 
Mesures de seguretat
 
Les pautes de funcionament del nou curs escolar venen determinades per la normativa establerta en relació a la pandèmia. Així, la circulació d’entrada i sortida al centre s’ha habilitat per diversos punts d’accés, i només un membre de la família pot acompanyar l’infant. A més, per entrar dins l’escola, les persones de referència de l’infant hauran de dur mascareta i circular pels espais habilitats.
Els cotxets no es podran quedar a l’escola per tal de minimitzar riscos.