Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

La situació de la pandèmia al municipi continua millorant

Baixen els casos positius de Covid i les hospitalitzacions, amb gairebé el 70% de la població comarcal vacunada amb la pauta completa


La situació de la pandèmia al municipi continua millorant

Els casos de positius en Covid detectats per PCR al municipi s’han reduït considerablement les darreres setmanes. Les últimes dades, corresponents a la setmana del 30 d’agost al 5 de setembre, indiquen un total de 4 positius, amb una taxa de reproducció del 0,57 i un risc de rebrot de 31,1. La setmana anterior el nombre de casos era de 17, amb una taxa de reproducció d’1,33 i un risc de rebrot de 208. Així ho constata l'iinforme de l'Agència de Salut Pública de Catalunya.

 
Pel que fa a les dades comarcals, els casos detectats al Vallès del 30 d’agost al 9 de setembre han baixat pràcticament un 20% respecte la setmana anterior. 
 
En relació al diagnòstic per grups d’edat, i al Vallès en el seu conjunt, el grup d’edat amb una incidència més alta és el de 0 a 4 anys, amb una taxa de 77,2 aquesta última setmana. També és el grup amb la Rho més alta (0,77) seguit pel grup de persones de 45 a 54 anys (0,76).
També cal remarcar que aquestes últimes setmanes, al Vallès, hi ha hagut un decreixement de la positivitat de les proves diagnòstiques, tant de PCR com de TAR. La positivitat de les PCR ha passat de ser d’un 5,5% a un 4,7% i la de TAR es manté en el 8,1%. 

Situació hospitalària
 
Pel que fa a la situació hospitalària, els indicadors de gravetat segueixen disminuint lentament. 
Destaquen, però, els ingressos hospitalaris en les franges d’edat de 60 a 69 anys en dones, tant convencionals com crítics, així com els ingressats convencionals de 70 a 79 anys i crítics de 50 a 59 anys en homes. 
Val a dir també que les últimes setmanes disminueixen, de forma general, els ingressos convencionals en totes les franges d’edat, excepte en la de 70 a 79 anys i en dones. Disminueixen els ingressos a UCI de les dones en general, però augmenten els del grup d’edat de 30 a 39 anys. També s’observa un augment en els ingressos a UCI dels homes de 80 o més anys. 
 
Vacunació
 
En l’àmbit de la vacunació, al Vallès Occidental s’ha vacunat un 73,7% de la població. D’aquesta franja, un 69,9% ha rebut la pauta completa.