Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Educació

El curs escolar arrenca amb més de 2900 alumnes a Sant Quirze del Vallès

La pandèmia i l’aplicació de mesures de seguretat sanitàries tornen a marcar l’inici


El curs escolar arrenca amb més de 2900 alumnes a Sant Quirze del Vallès

Un total de 2988 alumnes han començat avui el curs escolar a Sant Quirze del Vallès. D’aquests, 1942 corresponen a primària; 836 a secundària i 210 a batxillerat. 

 
En el cas dels més petits, l’escola bressol municipal El Patufet acull ja des del 7 de setembre 96 infants entre tots els nivells: P0, P1 i P2. 
 
D’altra banda, cal remarcar que aquesta tarda l’Escola Municipal de Música iniciarà les classes, amb un total de 150 alumnes. Aquests dies també estan acabant les matriculacions a l’Escola Municipal d’Adults l’Olivera, per començar a l’octubre amb un barem aproximat de 346 alumnes, xifra actual de persones inscrites.
 
L’afectació de la pandèmia al nou curs
 
Els centres escolars inicien així un nou curs també marcat per la pandèmia però a l’expectativa: distància, mans, mascareta i ventilació tornaran a estar ben presents a les classes i entre l’alumnat. La mascareta continua sent una mesura obligatòria per a l’alumnat a partir dels 6 anys. És a dir, per als de primària, secundària, batxillerat, cicles formatius i centres d’adults. També per al personal docent i no docent. Ara bé, si les activitats es fan a l’exterior o es mantenen els grups bombolla no serà necessari l’ús de mascareta.
 
Finalment, cal remarcar que la ventilació continuarà present a les aules i es mantindran les distàncies. El control de temperatura a l’hora d’entrar ja no és obligatori. 
 
Actuacions als centres
 
Els principals arranjaments que l’Ajuntament ha dut a terme a les escoles i instituts han estat els relacionats amb el seu manteniment i posada a punt. També s’han realitzat canvis de mobiliari per adaptar les aules a les necessitats dels centres. El departament d’Educació també ha dut a terme algunes obres d’adequació.
 
En aquest sentit, cal remarcar que l’Institut Sant Quirze ha adaptat les aules a la implantació del nou Batxillerat artístic, que es comença a impartir aquest mateix curs.
 
L’escola Institut Onze de Setembre ha incorporat una nova aula de tutoria, laboratori i millores a l’aula de música i tecnologia.
 
Pel que fa a l’edifici de l’escola Purificació Salas i l’Institut Salas i Xandri, han desaparegut els mòduls prefabricats i s’ha adequat el pati on aquests estaven ubicats. Recordem que el centre compta amb un nou edifici de preescolar que va entrar en funcionament el curs passat.
 
A l’escola Lola Anglada l’Ajuntament ha habilitat una rampa per facilitar el nou accés des de la zona de la riera. Així mateix, s’hi ha instal·lat un nou sorral.
 
En relació al Pilarín Bayés, a Les Fonts, el departament ha subministrat mobiliari nou per cobrir les necessitats d’aquest curs.
 
Finalment, a l’escola bressol municipal, que ja va començar el curs el passat 7 de setembre, s’han dut a terme múltiples actuacions: s’ha canviat el linòleum del terra dels passadissos de les aules; s’ha adequat el pati; i s’han dut a terme accions de manteniment de les portes; pintura del passadís, aules i façana del pati i l’exterior. També s’ha realitzat un mural artístic que identifica l’escola amb el seu nom, El Patufet.
Trobareu el detall de la informació en aquest enllaç.