Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

La Festa del Most recupera novament les tradicions de la verema

Infants i adults van poder aprendre ahir tot el procés d'elaboració del vi gràcies al GIHSQ i l'Ajuntament


La Festa del Most recupera novament les tradicions de la verema

Un total de 398 persones van participar diumenge a la tradicional Festa del Most. El Grup d’Investigació i Història de Sant Quirze del Valllès (GIHSQ), amb el suport de l’Ajuntament, va organitzar aquesta activitat adreçada a les famílies als exteriors de la Masia Can Barra.

 
La jornada va començar a les 10 hores amb la trepitjada de raïm. Nens i nenes, i també alguns adults, van aprendre tot el procés d’elaboració del vi, tal i com es feia abans. Voluntariat del GIHSQ van oferir-los aquest suport i coneixements, tot compartint l’experiència. Les persones participants es van descalçar, rentar-se els peus i xafar el raïm fins a convertir-lo en most. Aquest, posat a les botes, es transformarà en una excel·lent mistela.
 
La jornada va esdevenir doncs una oportunitat perquè sobretot els més petits visquin tot el procés de la verema, des de la collita fins a l’obtenció del most, tal i com ho feien els avis i àvies.
 
Val a dir, que l’esdeveniment es va fer seguint les restriccions relacionades amb la pandèmia. Per aquest motiu no es va fer esmorzar popular i es va controlar l’aforament, limitant l’accés a 4 participants simultanis a la zona de trepitjada.
La Colla de Gegants i Grallers de Sant Quirze va amenitzar el temps d’espera amb els seus balls.
 
Podeu veure les imatges de la festa en aquest enllaç.