Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura

Sant Quirze del Vallès presenta la nova temporada cultural de tardor amb una vintena de propostes

El concert de la cantautora Maria del Mar Bonet, la segona edició de la Mostra Teatre Amateur SQ i la programació de teatre familiar de Rialles Sant Quirze centraran la programació d’octubre i novembre


Sant Quirze del Vallès presenta la nova temporada cultural de tardor amb una vintena de propostes
Més d’una vintena de propostes conformen la nova temporada de programació cultural de Sant Quirze del Vallès d’aquesta tardor. Propostes teatrals, música i cinema de diferents gèneres són la base d’una oferta cultural rica i diversa que comença la darrera setmana de setembre amb l’inici del cicle Doc del mes, amb la producció  As I want, sobre el moviment feminista en el món àrab, i l’obra de teatre Likes, la comèdia viral sobre les xarxes socials de la companyia Dara. 
 
D’entre les propostes musicals més destacades, el divendres 1 d’octubre els valencians Mireia Vives & Borja Penalba presentaran en directe el seu darrer treball “Cançons de fer camí”.
El 19 de novembre arribarà “Invisibles”, un espectacle que narra en forma de fotografies musicals el procés migratori sud-nord, intentant copsar l'essència emocional i vital de cadascun dels moments importants que el migrant subsaharià ha d'afrontar en tot aquest viatge. I, el divendres 26 de novembre, la cantautora Maria del Mar Bonet oferirà l’espectacle “Nosaltres les dones” en què, acompanyada del el pianista Dani Espasa, interpretarà algunes de les poetesses i autores que formen part de la discografia i el repertori de l’extens cançoner de la mallorquina. Aquests espectacles estan organitzats per l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i compten amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona.
 
 
2a edició de la Mostra Teatre Amateur de Sant Quirze del Vallès
 
La segona edició de la Mostra de Teatre Amateur de Sant Quirze , de les entitats Onze al Teatre i l'Espai d'Arts Escèniques inclou 3 propostes per aquesta tardor, l’obra Likes, sobre on porta el camí i l’ús de les xarxes socials. El dia 26 d’octubre, La deessa de les pells aproparà la creació de la formació Magret Companyia Teatral, sobre un director i un càsting. Al novembre, Avui no Sopem és la proposta  de l’Associació artística Encert sobre un matrimoni de jubilats que presenten una història singular.
 
Altres propostes teatrals arriben de la mà de l'Ajuntament amb "Les traces del silenci", una obra que hibrida  teatre de la memòria i teatre documental a partir d’una investigació relacionada amb la riuada del Vallès de 1962 i una de les seves conseqüències més silenciades: el tràfic d’infants. L'espectacle tindrà lloc el 12 de novembre.
 
Rialles inicia una nova temporada de teatre familiar
 
Rialles Sant Quirze ens proposa dos espectacles familiars per a aquesta tardor. Diumenge 17 d'octubre es realitzarà "La sireneta i l'illa de plàstic", una nova versió del clàssic que reflexiona al voltant de l'ecologia, i el diumenge 28 de novembre es durà a terme "El cel de la Jojó",  un obra per reflexionar sobre els cicles de la vida i fer-se gran. També per al públic familiar, la Biblioteca Marcel Ayats inicia nova temporada del cicle “Hora del Conte” el divendres 8 d’octubre. 
 
Nous concerts dels Amics de la Música
 
L’Associació Amics de la Música organitza dos concerts al llarg d’aquests mesos. El divendres 15 d’octubre actuarà a la Patronal la formació de blues Wax & Boogie i el diumenge 14 de novembre tindrà lloc l’espectacle “Jazz a dues veus”, amb Ignasi Terraza i Oriol Romaní. Completarà la programació musical el concert de música clàssica organitzat per l’Ajuntament “Carnevale di Venezia” a càrrec del Trio Veneciano i la Societat Coral Il·lustració Artística ens portarà al novembre la Polifònica de Puig-reig.
 
Cinema
 
El cinema també serà present en aquesta nova temporada cultural. La Mostra Internacional de Films de Dones torna a la Sala Josep Brossa amb dues sessions els dies 7 d’octubre i 25 de novembre. Pel que fa al cicle DOC del Mes tindrà lloc a la Biblioteca els dijous 21 d’octubre, 18 de novembre i 16 de desembre. Les sessions del Documental del Mes també s’oferiran en línia. Podeu consultar la programació a l'agenda municipal. 
 
Reedició revista Trimestral
 
L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha editat novament l’agenda Trimestral, la revista de Sant Quirze, que es distribueix porta a porta amb tota l’oferta cultural. Us podeu descarregar la Trimestral en l'apartat "Documents relacionats" d'aquesta mateixa pàgina.
 
Reserva d’entrades
 
Per assistir a les diferents propostes de la programació cultural de tardor, ja siguin gratuïtes o de pagament, cal reservar les entrades prèviament a http://entrades.santquirzevalles.cat.