Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Igualtat Dona-Home

Sant Quirze se suma avui al Dia Internacional per a la Visibilitat Bisexual

La façana de l’Ajuntament llueix la banera que commemora la jornada


Sant Quirze se suma avui al Dia Internacional per a la Visibilitat Bisexual

L’Ajuntament de Sant Quirze se suma avui a la celebració del Dia Internacional per a la Visibilitat Bisexual. Durant tota la jornada d’avui la façana de l’Ajuntament llueix la bandera que commemora el dia. I és que l’objectiu és celebrar i visibilitzar la bisexualitat com una orientació sexual més. L’origen de la data coincideix amb l’aniversari de l’activista bisexual Gigi Raven Wilbur i amb la mort del doctor Sigmund Freud, que fou qui va utilitzar el terme per primera vegada.

 
Tal i com afirma el manifest del Consell Nacional LGBTI de Catalunya, “sovint es creu erròniament que la bisexualitat és trànsfoba i binària, però la bisexualitat és una identitat plurisexual més, basada en la capacitat de tenir atracció sexual i/o afectiva envers persones de més d’un gènere, no necessàriament a la vegada, ni de la mateixa manera, ni en la mateixa intensitat, tal com assenyala Robyn Ochs, activista bisexual”.
 
Per tot plegat, es reivindica que cal continuar lluitant per erradicar els mites i estereotips bisexuals en l’àmbit social. També la necessitat d’espais segurs per a les persones bisexuals als centres escolars, doncs “el professorat, l’alumnat i el personal no docent han d’assolir coneixements específics sobre la realitat bisexual i LGBTI amb l’objectiu de lluitar contra l’assetjament bifòbic”.
 
El manifest també recull que calen protocols ginecològics específics per a les persones bisexuals, així com la intervenció per reduir les situacions de vulnerabilitat i d’exclusió social que poden estar patint algunes persones bisexuals.
 
Finalment, la jornada també reivindica que “el cissexisme s’allunyi de la bisexualitat. La bisexualitat mai exclou les persones trans*, les nostres identitats de gènere no tenen relació amb les nostres orientacions del desig o l’afecte”.