Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Gent Gran

Octubre, Mes de la Gent Gran

Música, teatre i reconeixements formen part d'una àmplia programació


Octubre, Mes de la Gent Gran

Aquest proper mes d’octubre Sant Quirze celebra per primera vegada el Mes de la Gent Gran i ho fa amb una àmplia programació. Fins ara, i abans de la pandèmia, l’Ajuntament havia organitzat la Setmana de la Gent Gran, però enguany l’aposta amplia la programació a quatre setmanes, donant gran pes a aquestes generacions. I és que les persones grans han estat les més afectades per la pandèmia, no només a nivell de de salut, sinó també emocional. Davant d’aquests fets, i per conscienciar sobre la rellevància de les persones grans, l’aposta i el foment per un envelliment actiu i el suport entre generacions, la programació d’enguany s’ha ampliat molt més, tant en el temps com en propostes ofertades.

 
Música, dansa o teatre
 
Les activitats proposades arriben a tots els àmbits, musical, teatral o natural i relacionat amb el contacte amb l’aire lliure.
Aíxi, per exemple, l’Aula d’Extensió Universitària organitza una conferència sobre cinema. També es projectarà “Tiempos de deseo”, en el marc de la Mostra Internacional de Films de Dones.
Un altre dels àmbits que conformen la programació és el de l’espai de relax, amb el Taller de Risoclown on es treballaran dinàmiques de clown i de temàtica teatral.
No faltaran a la cita les sortides matinals, fora del terme municipal, sempre connectades amb l’entorn natural i cultural del país; així com la celebració de tradicions com la Castanyada, al pati del Casal.
 
Acte de les persones nonagenàries i centenàries
 
Un dels actes que pren rellevància dins d’aquesta programació és el del reconeixement a les persones nonagenàries i centenàries. El proper 16 d’octubre la Patronal acollirà aquest esdeveniment, recuperant-lo així novament, després que l’any passat la pandèmia impedís la seva celebració. Durant el mateix, aquestes persones i les seves trajectòries seran les protagonistes de la jornada, de la mà de familiars i coneguts que també participaran a l’acte.
La celebració finalitzarà amb un acte musical.
 
Podeu consultar la programació en el document pdf relacionat en aquesta notícia.