Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Empresa, establiments i activitats

Continua obert el termini per sol·licitar ajuts per autònoms, professionals i empreses amb menys de 50 persones treballadores

L’Ajuntament ha aprovat dues noves línies de subvenció directa per a empreses de Sant Quirze del Vallès per un import de 100.000 €


Continua obert el termini per sol·licitar ajuts per autònoms, professionals i empreses amb menys de 50 persones treballadores

L'Ajuntament ha posat en marxa dues línies d’ajuts que tenen com a objectiu fomentar l’emprenedoria local i la consolidació de l’activitat empresarial al municipi. Els ajuts es presenten en dues línies de subvencions diferenciades i el termini per sol·licitar-los es troba obert fins al 28 d'octubre.

 
La primera línia s’adreça a empreses de recent creació, donades d’alta el 2020 o primer semestre del 2021, així com a activitats que hagin transformat la seva forma jurídica en societats cooperatives. Les despeses susceptibles de subvenció són les de Seguretat Social i les inversions en maquinària, mobiliari i equips informàtics. 
La segona línia d’ajut es destina a la consolidació d’empreses amb menys de 3 anys de trajectòria, i l’objecte de subvenció és la despesa en consultoria per a l’elaboració del document de planificació per a l’adaptació i millora de l’empresa, i la d’implementació del pla si aquest ja s’està executant. Trobareu les bases aquí.
 
En tots dos casos, és requisit que les empreses tinguin menys de 50 persones treballadores, i un volum de negoci o balanç general igual o inferior a 10 milions d’euros. 
 
En aquest sentit, i segons que ha manifestat el tinent d’Alcaldia de l'àrea d'Hisenda Pública i Economia Local, Àlex Brossa, “es tracta d’una aposta clara pel teixit productiu, amb l’objectiu de fer front als reptes i especialment durant els 3 primers anys de vida, moment en què les empreses han d’analitzar i millorar el seu procés productiu, la digitalizació, la seva organització... “ El tinent d’Alcaldia afirma que es tracta de “les primeres bases que l’Ajuntament treballa per subvencionar el teixit productiu de nova creació i fomentar així la seva consolidació i adaptació al mercat”.
 
 
Les sol·licituds es poden presentar en línia. Podeu consultar les bases en aquest enllaç.
 
Aquestes subvencions estan parcialment finançades amb el Fons Extraordinari Centres Locals de Serveis a les Empreses de la Diputació de Barcelona
 
L'acord s’emmarca en l’adhesió de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès a la Xarxa de municipis per l’Economia Social i Solidària, des del passat 28 de maig de 2020. Es tracta d’un conjunt d’iniciatives socioeconòmiques, individuals i col·lectives, caracteritzades pel seu compromís i valors basats en l’impacte social positiu, vinculades a les persones i no al capital. En aquest sentit, les bases exposen la voluntat de l’Ajuntament de contribuir al creixement de l’economia social solidària, incorporant així la innovació, impulsant i consolidant projectes de cooperativisme, transformadors, per a un desenvolupament sostenible i de proximitat.