Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

La Comissió Intermunicipal de les Fonts reprèn l’activitat amb una nova trobada

L’ordre del dia va abordar temes de l’àmbit educatiu i d’actuacions a la via pública i la mobilitat


La Comissió Intermunicipal de les Fonts reprèn l’activitat amb una nova trobada

La Comissió Intermunicipal de les Fonts, l’òrgan integrat per les associacions i la ciutadania del barri, així com pels ajuntaments de Sant Quirze del Vallès i Terrassa, va celebrar ahir la la tarda a segona sessió d’aquest any. Les trobades s'han reprès de manera presencial al centre cívic de Torre Julià. 

En aquesta ocasió, va estar presidida per l’Alcaldessa de Sant Quirze del Vallès, Elisabeth Oliveras i el regidor de Seguretat i del districte 5è de Terrassa., Xavier Fernàndez. La sessió va comptar amb l’assistència de més d’una trentena de persones.
 
Entre els punts tractats ahir, destaca el conveni que se signarà amb l’escola Pilarín Bayés, que es renovarà per un import de 75.000 euros per a aquest curs 2021-2022. La xifra es correspon al càlcul de despeses per alumne de l’escola, és a dir, despeses de subministraments, manteniment de l’edifici, personal, aportacions a projectes pedagògics, etc. Un valor aproximat de 300 euros per alumne que assumeix l’Ajuntament de Sant Quirze. A aquest conveni cal sumar-hi el de l'any passat, per un import de 35.000 euros i que se signarà properament amb caràcter reatroactiu.
 
 
Un altre dels temes destacats de la trobada d’ahir van ser les actuacions a la via pública. En aquest sentit, es va avançar que es millorarà la cruïlla entre el carrer Mare de Déu del Roser/Església amb el carrer de Sant Quirze, coincidint amb la segona fase d’asfaltats. Una actuació que es durà a terme al mes de novembre.
 
En la mateixa línia, a l’avinguda de la Llana s’han iniciat les obres d’un nou enllumenat, entre la depuradora i el carrer de Baix Riera. Es preveu que les obres finalitzin en unes quatre setmanes. El cost total de l’actuació ha estat de 55.000 euros.
 
Altrament, es va informar que s’han presentat un total de 36 sol·licituds a la T-Blanca. D’aquestes, 24 s’han aprovat i 12 han estat denegades per no complir amb els requisits establerts.  Aquestes peticions han arribat després del treball conjunt dels dos ajuntaments per posar en marxa la T-Blanca, de manera que el veïnat de Les Fonts de Sant Quirze pugui gaudir dels mateixos beneficis que el de Terrassa pel que fa al transport públic urbà.