Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

El Ple aprova la sol·licitud perquè Sant Quirze esdevingui Àrea Bàsica de Serveis Socials

Aquesta petició permetrà gestionar un projecte propi de Serveis Socials amb més eines i recursos


El Ple aprova la sol·licitud perquè Sant Quirze esdevingui Àrea Bàsica de Serveis Socials

El Ple municipal va aprovar ahir per unanimitat la sol·licitud de l’Ajuntament per esdevenir Àrea Bàsica de Serveis Socials. El ple va aprovar el Pla que estableix les bases i el protocol a seguir perquè els Serveis Socials del municipi assumeixin noves competències en la matèria.

La petició ha estat una iniciativa del govern municipal en haver sobrepassat els 20.000 habitants.  Fins a l’actualitat els Serveis Socials han format part de l’Àrea Bàsica del Consell Comarcal del Vallès Occidental, i ara el Pla proposa les bases per constituir l’Àrea Bàsica pròpia municipal. D’aquesta manera, l’Ajuntament disposarà d’un projecte propi de Serveis Socials, amb polítiques dirigides exclusivament a la ciutadania del poble, des d’un punt de vista ferm i realista. 
Aquesta àrea bàsica pròpia se suma a les 107 àrees de tot Catalunya. Així, properament l’Ajuntament rebrà recursos de la Generalitat per desenvolupar diversos serveis i programes, de forma autònoma. 
Per aconseguir aquestes funcions, l’Àrea Bàsica es dotarà de diverses eines, com un equip professional que s’ampliarà a l’actual i incorporarà noves formacions, així com la definició de protocols i eines tecnològiques que permetin executar les noves competències.
L’Àrea Bàsica desenvoluparà programes com l’atenció social; suport a la inclusió social; promoció de l’autonomia personal i atenció a la dependència; atenció a la gent gran; intervenció socioeducativa dirigida a famílies amb infants i adolescents en risc; i foment de la convivència.

Comissió d’estudi per al servei de distribució d’aigua
 
El Ple també va aprovar la creació d’una Comissió d’estudi del Servei municipal d’abastament i distribució d’aigua potable al municipi. Aquesta comissió elaborarà una memòria de formes de gestió, un projecte i un reglament de servei en un termini de tres mesos des de l’adopció de l’acord plenari. 
Aquest punt es va aprovar per majoria absoluta, amb el vot a favor de Junts per Sant Quirze, Sant Quirze en Comú i Ciutadans. Es van abstenir Junts per Catalunya i PSC.
 
Modificació del contracte de recollida de residus
 
Un altre dels punts aprovats va ser la modificació del contracte de gestió del servei de recollida selectiva de residus, neteja dels espais públics i gestió de la deixalleria del municipi.
El motiu de la modificació es deu a un increment de la generació de residus que implica un augment de la recollida de residus. Els hàbits de la ciutadania s’han vist modificats per la pandèmia, i això repercuteix en la generació de residus. Ara, cal cobrir les necessitats actuals del servei, incrementant freqüències de recollida d’envasos, paper i cartró. I també incrementant la recollida de mobles i voluminosos.
 
El nou preu del contracte anual és de 1.995.745,17€. El contracte es va adjudicar el març de 2015 a l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas, S.A, amb una durada de 8 anys, amb dues possibles pròrrogues cascuna. Ja al juliol de 2020 es va aprovar una modificació, ampliant el servei de neteja i recollida de papereres als polígons industrials.
 
El punt es va aprovar per majoria absoluta, amb els vots a favor de tots els grups municipals, excepte Junts per Catalunya, que es va abstenir.
 
Suport a les dones de l’Afganistan
 
El ple s’ha adherit al manifest “Afganistan: per una vida digna i en llibertat”, elaborat per l’entitat Ca La Dona. El document exigeix als governs de la comunitat internacional que utilitzi tots els mecanismes polítics necessaris per posar fi a les violències en aquest país; l’acolliment de totes les persones refugiades, especialment a les dones i les nenes afganeses. També rebutja qualsevol forma d’expressió, repressió i violència contra les dones afganeses. Finalment, exigeix que els recursos econòmics siguin per tenir cura de la vida de les persones i no per alimentar els recursos armamentístics, ni dels talibans ni de cap bàndol.
 
Altres punts
 
El ple va aprovar definitivament i per unanimitat la nova denominació de l’equipament de la Biblioteca Municipal com a Marcel Ayats.
 
Un altre dels punts aprovats per unanimitat va ser la modificació del Reglament municipal de prestacions socials de caràcter econòmic de l’Ajuntament. El canvi respon a la necessitat d’ampliar els imports destinats als ajuts alimentaris a través de la targeta moneder per tal de donar una cobertura més integral a aquesta necessitat bàsica.
 
També es va comptar amb l’aprovació del Ple la modificació del Catàleg de Llocs de Treball-2021. Aquest punt es va aprovar per majoria absoluta amb els vots a favor de Junts per Sant Quirze, Sant Quirze en Comú i Ciutadans. Es van abstenir PSC. Va votar en contra Junts per Catalunya.
 
Altrament, també es va aprovar per majoria absoluta el Compte general 2020. Van votar-hi a favor Junts per Sant Quirze, Sant Quirze en Comú i Ciutadans. Es van abstenir Junts per Catalunya i PSC.
 
Mocions
 
Moció presentada per Ciutadans, para el cumplimiento de las resoluciones del TSJC en materia de equidad lingüística. No aprovada. Vots a favor: Ciutadans. Abstencions: PSC. En contra: Junts per Sant Quirze, Junts per Catalunya, Sant Quirze en Comú.
 
Moció presentada per Junts per Catalunya, per demanar la llibertat del president Carles Puigdemont. Aquesta moció es va retirar per acord de Junta de Portaveus.
 
Podeu veure la sessió del ple en aquest enllaç.