Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Salut

Nova xerrada del Cicle d’Alimentació Saludable

La Crononutrició centrarà la sessió del proper dijous 7 d'octubre a càrrec d'Anna Gispert


Nova xerrada del Cicle d’Alimentació Saludable

El proper 7 d’octubre tindrà lloc una nova xerrada del Cicle d’Alimentació Saludable, amb el nom de “Crononutrició, salut i envelliment”. La dietista i nutricionista Anna Gispert serà l’encarregada de la sessió.

La crononutrició és una part d’una ciència més àmplia, la cronobiologia. Aquesta es basa en què la naturalesa funciona per cicles: llum i foscor, ingesta i dejuni... i aquests es donen cada 24 hores. També hi ha cicles que duren més, com la menstruació de la dona. Altres, menys, com la temperatura corporal. 
La xerrada abordarà com sincronitzar els ritmes circadiaris amb l’estil de vida i la crononutrició, entenent la seva importància i relació amb la salut i l’envelliment.
 
La següent sessió serà el proper 11 de novembre i se centrarà en les al·lèrgies ambientals. Els casos d’aquestes al·lèrgies, dermatitis i també asmes han augmentat els darrers anys. En aquesta xerrada es mostrarà la relació entre una alimentació i els hàbits saludables, amb l’aparició i la gravetat de la simptomatologia en aquests casos. 
 
Finalment, el proper 16 de desembre la xerrada s’emmarcarà en els actes de La Marató.  Anna Gispert i la psicòloga Sara Martín, de Sigma Salut, seran les encarregades de parlar de la Covid-19.
 
La xerrada d'aquest proper dijous serà virtual, a les 19 hores. La modalitat de les següents s'haurà de decidir en funció de les restriccions de la pandèmia.
Per inscriure’s a les sessions cal enviar un correu a: serveisalut@santquirzevalles.cat. Trobareu més detalls en aquest enllaç.