Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Actualitat

L'Ajuntament se suma a l'acció de protesta "Desconnecta de les elèctriques" aquest vespre

La llum del parc de les Morisques s'apagarà a les 22 hores, convidant la ciutadania a fer el mateix als seus habitatges


L'Ajuntament se suma a l'acció de protesta "Desconnecta de les elèctriques" aquest vespre

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès se suma avui a l’apagada elèctrica massiva que sota el lema “Desconnecta de les elèctriques” han convocat diversos partits polítics i entitats aquest vespre. L’acció consistirà a apagar la il·luminació del parc de les Morisques a les 22 hores, com a protesta per l’augment continuat de les tarifes. L’Ajuntament anima la ciutadania a fer el mateix a les seves llars, apagant la llum de 22 a 22.30 hores.

 
Aquesta mesura respon, tal i com constata el manifest publicat per l’Associació Catalana de Municipis, l’Associació Catalana de Municipis per la Independència i l’Associació de Micropobles de Catalunya, a “la manca de control sobre el preu de l’electricitat que posa de manifest la manca de sobirania energètica provocada per deixar només en mans del sector privat aquest servei estructural per la nostra societat”. Així mateix, el manifest fa referència al fet que “els municipis, que som l’administració més propera a la ciutadania, no tenim les eines adequades per fer front ni a la situació de preeminència de les empreses elèctriques ni a les conseqüències socials que està provocant”.
Per aquest motiu, les entitats demanen que “les administracions supramunicipals han d’impulsar mesures a curt termini que reverteixin aquesta situació i plantejar mesures estructurals que recuperin per al comú el control d’un bé bàsic com és el subministrament energètic”.
 
La convocatòria de la protesta té lloc el dia en què l'electricitat registra un preu rècord, apropant-se perillosament als 200 euros. Ahir dijous el preu mitjà de l'electricitat al mercat a l'engròs es va disparar als 188,18 euros per MWh. Suma així dos dies consecutius registrant un màxim històric, després de pujar gairebé un 10% i deixar enrere els 172 euros de dimecres. Avui divendres donarà un respir i se situarà en els 166,29 euros el MWh.